Μιχάλης : “Δεν αξιολογήθηκα για την κομματική μου ταυτότητα, αλλά για τα προσόντα μου”

Ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης έκανε την πρώτη παρέμβασή του αναφορικά με τα κριτήρια της επιλογής του, απαντώντας μέσω facebook αναφορικά με τα κριτήρια της επιλογής του. «Δεν αξιολογήθηκα για την κομματική μου ταυτότητα, αλλά για τα προσόντα μου και τις ικανότητές μου», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Σαφώς και θα στηρίζω τις πολιτικές επιλογές στην υγεία και ειδικά στον τομέα ευθύνης μου, όμως αυτό δεν μου απαγορεύει να έχω προσωπικές απόψεις επί των δημοσίων δρώμενων και να τις διατυπώνω ευθαρσώς».

Αναλυτικά :
Ευχαριστώ όλους για τις ευχές που πολλοί φίλοι σπεύσατε να δώσετε και από εδώ και από το τηλέφωνο. Όμως, την λογική μου χαρά έρχεται να σκιάσει η διαπίστωση του πόσο μικροί άνθρωποι είμαστε ενίοτε.

Πρίν καλά –καλά στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας για 11 νέους Διοικητές, κάποιοι προσπαθούν να υποσκάψουν την αποστολή τους. Ενημερώνω λοιπόν πώς δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, δεν είμαι ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑΙΟΣ. Ούτε ΠΑΣΟΚΟΣ ή Αντι-ΠΑΣΟΚΟΣ, ΝΔτης ή Αντι-ΝΔτης, ή ότι άλλο. Δεν αξιολογήθηκα για την κομματική μου ταυτότητα, αλλά για τα προσόντα μου και τις ικανότητές μου. Είμαι πολίτης που πονάει τον τόπο του και συμμετέχει στα κοινά από πολλά μετερίζια. Που προβληματίζεται και κρίνει πολιτικές επιλογές και επικοινωνιακές πρακτικές των εχόντων εξουσία. Έτσι οφείλει να είναι κάθε πολιτικό ον κατά τους προγόνους μας. Αν κάποιοι θέλουν για τις θέσεις ευθύνης μόνον πολιτικές ταυτότητες, τότε, ναι, δεν είμαι εγώ αυτός. Προσωπικά στήριξα πολλές από τις επιλογές της τωρινής κυβέρνησης, όπως κριτίκαρα και άλλες που κατά την πολιτική μου κρίση δεν ήταν οι δοκιμότερες. Σαφώς και θα στηρίζω τις πολιτικές επιλογές στην υγεία και ειδικά στον τομέα ευθύνης μου, όμως αυτό δεν μου απαγορεύει να έχω προσωπικές απόψεις επί των δημοσίων δρώμενων και να τις διατυπώνω ευθαρσώς. Αυτό διακρίνει τους ανθρώπους που έχουν «μη στρατευμένη» πολιτική κρίση.

Οι ειλικρινείς πολίτες και συμπολίτες μου περιμένω να με κρίνουν με κριτήριο το αν είναι ειλικρινής ή «στρατευμένη» η άποψή μου και κυρίως από το έργο που θα παράξω με τη συνδρομή όλων αυτών που υπερβαίνοντας τέτοιες μικρότητες, θα σταθούν δίπλα μου για το καλό των συμπολιτών μας. Κάποιοι δυστυχώς βιάζονται να με «ακυρώσουν» επειδή έχω το θάρρος της γνώμης μου. Φαίνεται πως αυτό για κάποιους δεν αποτελεί προσόν.