Δράσεις στο Αγρίνιο την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ επίσημα εορτάζεται την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου κάθε χρόνο, αν και εκδηλώσεις και εκστρατείες λαμβάνουν χώρα καθ ‘όλη τη διάρκεια του Μαΐου. Μια μέρα για να γιορτάσουμε την παγκόσμια αλληλεγγύη και την ελπίδα για το μέλλον.Εορτάζεται για όγδοη φορά σε όλο τον κόσμο και θα κάνει και πάλι έκκληση για υποστήριξη για 2,5 εκατ. ανθρώπους σ’ όλον κόσμο που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας-Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Από ΣΚΠ νοσεί μισό εκατομμύριο στην Ε.Ε., ενώ στη χώρα μας η ΠΣ εκτιμάται ότι έχει πλήξει περίπου δώδεκα χιλιάδες άτομα. Γεωγραφικά, η συχνότητα της πάθησης φαίνεται να αυξάνεται όσο απομακρυνόμαστε από τον ισημερινό.Η World MS Day φέρνει την παγκόσμια κοινότητα ΠΣ μαζί για όλους που πάσχουν από ΣΚΠ για να μοιραστούν τις ιστορίες, την ευαισθητοποίηση και την καμπάνια για τη νόσο , για να δημιουργήσουν θετική αλλαγή στις ζωές των ΑμΣΚΠ σε όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας (WORLD MS DAY 2016), το Σωματείο «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα », συμμετέχει στην Παγκόσμια κινητοποίηση με τις εξής εκδηλώσεις :
Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 –Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ, θα λειτουργούν ειδικά ενημερωτικά περίπτερα στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου από τις 10.00π.μ. έως τις 3.00μ.μ. και σε κεντρικές πλατείες στο Αγρίνιο, στο Αίγιο και στον Πύργο, από τις 10.00 π. μ. έως τις 2.00 μ. μ., από τα οποία θα διανέμεται έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΣΚΠ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Δήμων: Πατρέων, Αγρινίου, Αιγίου και Πύργου και στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα στις 6.00 μ. μ. θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Εκδήλωση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, με ομιλητές τους: α) Ανδρέας Αργυρίου, Νευρολόγος, Επιμελητής Α΄ Νευρολογικό Τμήμα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ¨Αγ. Ανδρέας¨ β) Μαργαρίτα Καραγιώργου, Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ γ) Χριστίνα Χριστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός. Συντονιστής επιστημονικής εκδήλωσης: Δημήτρης Μπάλλας, Γ. Γραμματέας ΕΕΑΣΚΠ

Σύνθημά μας:«Η ΣΚΠ ΔΕ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ»