Από… το ραδιοφωνικό σταθμό στις παραγωγικές επενδύσεις είναι πρόοδος για την ΤΕΔΚ

Εγκαινιάστηκε λοιπόν η ΑΜΦΙΓΑΛ. Μόνο που από την άποψη των επισήμων που ήταν παρόντες, τα εγκαίνια θύμιζαν λιγάκι από νεκρανάσταση του παλαιού τοπικού και όλου ΠΑΣΟΚ… Κάτι τέως υπουργοί και υφυπουργοί, κάτι τέως βουλευτές κάτι τέως δήμαρχοι… γενικά είχε πολύ “τέως” το πράγμα.

κοιμήσης 2Εκείνο που όμως ξεχώρισε, αν θέλετε, από όσα ειπώθηκαν -πέρα από όσα αυσιαστικά ανέφερε ο εμπνευστής της ΑΜΦΙΓΑΛ και πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου Θ. Κουτσουπιάς- ήταν ο χαιρετισμός του δημάρχου Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήση. Θυμήθηκε την εποχή που ως πρόεδρος της τότε Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων αποφάσιζε για τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΜΦΙΓΑΛ. Χαρακτήρισε απίστευστο πόλεμο την κριτική που δέχθηκε τότε από παράγοντες και παραγοντίσκους, όπως χαρακτηριστικά είπε, για να μην συμμετάσχει η ΤΕΔΚ στην επένδυση. Αναφέρθηκε επίσης στα εμπόδια που μπήκαν από πολλούς για να μην υλοποιηθεί εκείνη η απόφαση της ΤΕΔΚ να συμμετάσχει με 10% στην νεοσυσταθείσα τότε ΑΜΦΙΓΑΛ. Ενώ τέλος χαρακτήρισε δικαίωση το γεγονός ότι με τη συμμετοχή του Συλλογικού Οργάνου της Αυτοδιοίκησης ολοκληρώθηκε μια σπουδαία παραγωγική επένδυση.

Η στήλη δεν έχει κατασταλαγμένη άποψη για το αν ένα Συλλογικό Όργανο και δη της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συμμετάσχει ή όχι σε ένα επιχειρηματικό project. Από την εποχή όμως των αρχών της δεκατίας του 1990, που η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Αιτωλοακαρνανίας δημιούργησε το δικό της… ραδιοφωνικό σταθμό, το σημερινό εγχείρημά της και η συμμετοχή της στην ΑΜΦΙΓΑΛ είναι σίγουρα μεγάλη πρόοδος!