Οι ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο έφεραν εντάσεις

Πολλά ερωτήματα τέθηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή Τώρα», Δημήτρη Τραπεζιώτη, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Ωστόσο με τα ερώτηματα που έθεσε προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Γ. Παπαναστασίου.

ΤραπεζιώτηςΑρχικά ο Δ. Τραπεζιώτης έκανε λόγο για καταγγελία που έλαβε η παράταξή του «από την οποία προκύπτει ότι δόθηκε παρανόμως εντολή στον πρόεδρο της Τ.Κ. Νέας Αβόρανης, προκειμένου να παραχωρηθεί οικογενειακός τάφος σε πολίτη του δήμου Αγρινίου, που ήταν μόνιμος κάτοικος Αγρινίου και όχι της Τ.Κ. Νέας Αβόρανης». Μάλιστα ο Δ. Τραπεζιώτης ανέφερε ότι “δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να θάβουμε νεκρούς οπουδήποτε για ψήφους ή για να εξυπηρετούμε τους συγγενείς τους, είναι ντροπή». Ο Γ. Παπαναστασίου επέλεξε να μην απαντηθεί η ερώτηση αμέσως, αλλά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο -όπως δίνεται η δυνατότητα από τον κανονισμό- και κατηγόρησε τον Δ. Τραπεζιώτη για «σόου» και ερωτήσεις εντυπωσιασμού. “Δεν είστε στο δικαστήριο για να κάνετε ερωτήσεις με τέτοιο ύφος” είπε χαρακτηριστικά. Για δημιουργία εντυπώσεων έκανε λόγο και με αφορμή την ερώτηση σχετικά με το θέμα της κυκλοφοριακής σύνδεσης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο στην εθνική οδό και αν έχει έρθει κάποιο σχετικό έγγραφο από το ΚΤΕΛ. Ο δήμαρχος Αγρινίου απάντησε πως αυτού του είδους τις ερωτήσεις θα έπρεπε ο Δ. Τραπεζιώτης να τις κάνει στην Περιφέρεια που έχει την αρμοδιότητα και όχι να δημιουργεί εντυπώσεις.

Ένταση επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο, όταν τέθηκε και το θέμα των ερωτημάτων, που έθεσε η παράταξη Ανυπότακτο Αγρίνιο, σχετικά με ένα παλιό πρόγραμμα κομποστοποίησης από την Τριχωνίδα Α.Ε. Για το θέμα εκδόθηκε και σχετική απάντηση από την Τριχωνίδα ΑΕ, ωστόσο τόσο ο Γ. Παπαναστασίου, όσο και ο Π. Μοσχολιός και ο Δ. Τραπεζιώτης για τους οποίους υπήρχαν αναφορές από το Ανυπότακτο Αγρίνιο, αντέδρασαν στα υπονοούμενα των ερωτημάτων κατηγορώντας μάλιστα την παράταξη της αντιπολίτευσης για ψεύδη. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι το πρόγραμμα για την περιοχή είχε προϋπολογισμό μόνο 190.000 ευρώ και όχι 860.000ευρώ και τέλος πως ο εξοπλισμός που αγοράστηκε στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος παραχωρήθηκε τελικά στο δήμο Αγρινίου.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί πως και η αλλαγή του κανονισμού της λειτουργίας των κοιμητηρίων που ήταν πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξης αναβλήθηκε με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για ρουσφέτι στο γηροκομείο, με αφορμή την πρόβλεψη για δωρεάν ταφή όσων ηλικιωμένων φιλοξενούνται στο γηροκομείο.