10.000 ευρώ ήταν η λεία απατεώνων σε βάρος ηληκιωμένης στη Ναύπακτο

Έχουν ρημάξει τους ηλικιωμένους οι απατεώνες που παριστάνουν τους υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών και τους αποσπούν χρήματα με διάφορες δικαιολογίες.

Οι απατεώνες πλησιάζουν ηλικιωμένα άτομα και καταφέρνουν να τους πείσουν ότι τα παιδιά τους έχουν οφειλές προς το δημόσιο που πρέπει να πληρωθούν για να μην υπάρχουν συνέπειες. Χθες το μεσημέρι ένα ανάλογο περιστατικό συνέβη στη Ναύπακτο και μάλιστα μέρα – μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Δυο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, πλησίασαν μια 89χρονη γυναίκα που περπατούσε σε κεντρικό δρόμο και της συστήθηκαν ως λογιστές του γιου της ζητώντας της 1.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσουν παράβολα για να τα καταθέσουν στη Δ.Ο.Υ., ώστε να γίνει επιστροφή φόρου. Η γυναίκα τους οδήγησε στο σπίτι της και τους έδωσε ένα φάκελο που περιείχε το συγκεκριμένο ποσό. Στη συνέχεια οι απατεώνες της είπαν ότι χρειάζονται αλλά 750 ευρώ.

Η γυναίκα άνοιξε την ντουλάπα, όπου μέσα έκρυβε δυο δεσμίδες με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ συνολικού ποσού 10.000 ευρώ. Από εκείνα τους έδωσε και τα υπόλοιπα 750 ευρώ που ζήτησαν και στη συνέχεια, αφού ήδη τους είχε εμπιστευτεί, πήγε στην κουζίνα να τους φτιάξει καφέ, αφήνοντας εκτεθειμένα τα χρήματα. Αυτό αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για τους απατεώνες, οι οποίοι τα άρπαξαν και εξαφανίστηκαν. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία που αναζητά τους δράστες. Πρόκειται για ένα ακόμη συμβάν που προστίθεται στα πολλά που έχουν γίνει με τον ίδιο τρόπο. Η αστυνομία έχει κατ’ επανάληψη συστήσει προσοχή, τονίζοντας ότι καμία δημόσια υπηρεσία ή επιχείρηση δεν πρόκειται να ζητήσει χρήματα πηγαίνοντας στο σπίτι του υποτιθέμενου οφειλέτη, ή συναντώντας τον στο δρόμο. Πρέπει λοιπόν οι συγγενείς των ηλικιωμένων να τους εξηγήσουν τι συμβαίνει, συμβουλεύοντας τους να μην εμπιστεύονται κανέναν.

πηγή : aixmi-news.gr