Σε ένα δήμο γεμάτο μηχανικούς…

Αυτές τις μέρες στο κτίριο της παλιάς Λαχαναγοράς, γίνονται πράγματα και θάματα. Είναι από τις λίγες στιγμές κάθε χρόνο που σε όλους τους χώρους του κτιρίου υπάρχουν πολύ όμορφα πράγματα που μπορείς να δεις. Χθες εγκαινιάστηκε η έκθεση «Χίλιες και μία όψεις του τόπου μας» που διοργανώνουν οι φοιτητές του τμήματος “Διαχείριση Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών”, όπου εκτός από φωτογραφίες και βίντεο μπορεί κανείς να δει τέσσερις Ψηφιακές Εφαρμογές που δημιούργησαν οι φοιτητές.

Παράλληλα στη Λαχαναγορά υπάρχει η έκθεση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Αγρίνιου με τίτλο «InspiratiΟΝ AgriniΟΝ: Η έμπνευσή μας, καλλιτέχνες της πόλης μας», ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που είχε σαν αντικείμενο καλλιτέχνες της πόλης του Αγρινίου. Υπάρχει ακόμη στη Λαχαναγορά η εικαστική έκθεση «Τρεις γενιές ελληνικής ζωγραφικής – χαρακτικής» από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου. Και τέλος η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα με τίτλο «ΕΞΟΔΟΣ».

Όμως πρν μια εβδομάδα περίπου, που έβρεξε πολύ, η αίθουσα που φιλοξενεί την έκθεση του Δ. Παπατρέχα έβαλε νερά… ευτυχώς χωρίς να προκληθούν σημαντικές ζημιές… Είχαμε, δηλαδή, το κλειστό του μπάσκετ στο ΔΑΚ που έβαζε νερά και τώρα τη Λαχαναγορά… Και κάπου εκεί αναρωτιέσαι για να ένα δήμο που έχει μια οργανωμένη τεχνική υπηρεσία και υποστηρίζει μάλιστα και γειτονικούς δήμους, για ένα δήμο που οι δήμαρχοί του ήταν και είναι μηχανικοί και πρόεδροι του ΤΕΕ, που ένα σωρό αντιδήμαρχοι νυν και πρώην είναι μηχανικοί… Ποιος παρέλαβε το έργο; Τόση προχειρότητα πια… Το αν βάζει μια στέγη νερό είναι μάθημα του πρώτου εξαμήνου στους μηχανικούς… Έλεος δηλαδή…