Ζητούν τη λήψη μέτρων για τη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού

από την πρόσφατη κινητοποίηση των κατοίκων του Αιτωλικού

Με αίτησή τους 66 κάτοικοι, κυρίως του Αιτωλικού της Ανατολικής παραλίας και των καταστηματαρχών της Δυτικής παραλίας ζητούν τη λήψη μέτρων που θα καθιστούν ασφαλή τη διαβίωσή τους και επιτρεπτή την αξιοπρεπή διαμονή εντός των κατοικιών τους. Η αίτησή τους που κοινοποιείται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου απευθύνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του δήμου Μεσολογγίου καθώς επίσης στο Λιμενικό Ταμείο και το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Αναλυτικά η αίτηση:
Όλοι εμείς που υπογράφουμε την παρούσα, είμαστε κάτοικοι του Αιτωλικού και επιθυμούμε να σας αναφέρουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε (και ήδη γνωρίζετε), σχετικά με την αποσύνθεση των φυκιών της λιμνοθάλασσας μας, με επακόλουθο να σωρεύονται λύματα στην ακτή. Σαν αποτέλεσμα δημιουργούνται άκρως δυσάρεστες και ζημιογόνες καταστάσεις για την υγεία όλων μας και των οικογενειών μας (πονοκέφαλοι, αϋπνίες έμετοι κ.λ.π.).
Και φυσικά η έντονη δυσοσμία που κατακλύζει ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής παραλίας και όχι μόνο, καθιστά αδύνατη την οίκηση των κατοικιών μας.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και οχλήσεις μας προς του αρμοδίους φορείς, κανείς δεν ενδιαφέρεται και κανείς δεν επιδεικνύει διάθεση κατανοήσεως και λήψεως προστατευτικών μέτρων.
Με την αίτηση – αναφορά μας αυτή ζητάμε να ενεργήσετε άμεσα, χωρίς καμία χρονοτριβή ή δικαιολογία, για την λήψη μέτρων που θα καθιστούν ασφαλή τη διαβίωσή μας και επιτρεπτή την αξιοπρεπή διαμονή εντός των κατοικιών μας
Με της παρούσα, παρακαλούμε την κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου όπως ενεργήσει τα δέοντα για την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων και την λήψη μέτρων που θα καθιστούν ασφαλή την διαβίωση μας και των οικογενειών μας στην πόλη μας.