Όταν δεν έχεις γραφεία….

Όταν δεν έχεις γραφεία, ως κομματική οργάνωση, να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με άνεση, είναι λογικό οι ανακοινώσεις να δείχνουν πως είναι γραμμένες στο πόδι… Στη ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας όμως πέρα από τα λαθάκια που ενδεχομένως ξεφύγουν από τον καθένα, γιατί όπως λέει και το τραγούδι “άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε”- υπάρχει ένα θέμα με τη γραμματική και το συντακτικό…

Εδώ μπορείτε να δείτε την τελευταία ορθή επανάληψη που εστάλη στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με την συγκρότηση σε σώμα της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ. Η ανακοίνωση, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, όμως ο συντάκτης της μας είναι άγνωστος, αφού κατά καιρούς στη ΝΔ χρησιμοποιούν “δημοσιογράφους” για τέτοιες δουλειές, “δημοσιογράφους” που έχουν υποχρέωση στο κόμμα. Πέρα από τους τόνους που “ξέφυγαν”, πέρα από τα κόμματα και κάποια γραμματάκια που “χάθηκαν”, καλό θα ήταν η ΝΟΔΕ να μάθει πως το “άμεσο” δεν γράφεται με δύο “μ”… με δύο “μ” γράφεται το “έμμεσος”, επειδή προέρχεται από το ἐν + μέσος, ενώ ο “άμεσος” προέρχεται από το “α” στερητικό και το “μέσος”. Ακόμη η ΝΟΔΕ καλό θα ήταν να ξέρει ότι στην Ελληνική, η φράση “όσο αναφορά” δεν υπάρχει! Και δεν υπάρχει γιατί η λέξη “αναφορά” ως ουσιαστικό δίπλα στο “όσο” δεν βγάζει κανένα νόημα. Δίπλα στο “όσο” για να βγει κάποιο νόημα, χρειάζεται ένα ρήμα, π.χ “όσο μπορώ”. Η σωστή φράση, αυτό δηλαδή που ήθελε να πει η ΝΟΔΕ, είναι “όσον αφορά”! Και το “όσον” θα πάρει το τελικό “ν” για να αποφευχθεί η χασμωδία, μιας και η λέξη μας τελειώνει με φωνήεν και η επόμενη λέξη ξεκινά επίσης με φωνήεν…

ΥΓ: Πάντως για να λέμε και τα καλά του κόμματος, τα μέλη θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να βρει στέγη το κόμμα. Και αν δεν φτάσουν τα λεφτά, θα μπορούσαν από τη ΝΟΔΕ να ζητήσουν τη συνδρομή εκείνων των τοπικών ΜΜΕ που το κόμμα χρηματοδότησε αδρά…
______________________

Για τη δημοσίευσή μας λάβαμε την ακόλουθη απάντηση από τη ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας:

Απάντηση στο από 7-6-2016 δημοσίευμά σας με τίτλο «ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΑ…»
Με την παρούσα σας απευθύνομαι κυρίως σαν ενεργός πολίτης, σαν νέος επιστήμονας και σαν επαγγελματίας και δευτερευόντως σαν Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Με την ανωτέρω δημοσίευσή σας, στηλιτεύετε, με τρόπο ιταμό και μάλλον υποτιμητικό, την προφανώς εκ παραδρομής παρουσία γραμματικών και συντακτικών σφαλμάτων στο από 6-6-2016 Δελτίο Τύπου της ΝΟ.ΔΕ Αιτ/νίας.
Κάνετε δε κριτική πεζοδρομίου, βασιζόμενοι σε επιχειρηματολογία που δεν αρμόζει σε δημοσιογραφικό μέσο αλλά σε καφενείο (βλ. τίτλο «ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΑ»), χρεώνοντας στη νέα διοίκηση της οργάνωσης παθογένειες και προβλήματα του παρελθόντος.
Καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση, η όποια κριτική (η οποία είναι και θα είναι ευπρόσδεκτη) να κινείται σε πολιτικά αλλά και πολιτισμένα πλαίσια και να μην εκπορεύεται από άλλες αιτίες, όπως αυτές που διαφαίνονται στην τελευταία παράγραφο του κειμένου σας.
Αν πάλι, η κριτική σας έχει σκοπό να πλήξει την Νέα Δημοκρατία, τότε θα σας πληροφορήσω ότι ματαιοπονείτε (βλ. αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που αναδεικνύουν πρώτο κόμμα με διαφορά την ΝΔ).

ΥΓ. Την παρούσα απάντηση, δεν την έγραψε δημοσιογράφος ούτε «δημοσιογράφος» αλλά εγώ ο ίδιος, με πολύ αγάπη και υπευθυνότητα σε αυτό που κάνω αλλά και με σοβαρότητα απέναντι στο όργανο που εκπροσωπώ. Παρακαλώ για τη δημοσίευση του παρόντος, ως απάντηση στο ως άνω δημοσίευμά σας, προς αποκατάσταση της υπολήψεως τόσον εμού όσο και της οργάνωσης που εκπροσωπώ (ΝΟΔΕ Αιτ/νίας).