Μεσολόγγι : Δικαστής μήνυσε τους δικηγόρους για την κατάληψη και αυτοί ζητούν την απομάκρυνσή του

Πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν στο Μεσολόγγι…. Ο Δικηγορικός Σύλλογος με ψήφισμά του καλεί τα μέλη του να απέχουν από κάθε δικαστηριακή ενέργεια στην οποία θα μετέχει με οποιοδήποτε ιδιότητα συγκεκριμένος Δικαστής. Ο εν λόγω Δικαστικός -σύμφωνα πάντα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου- κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, με την οποία κατήγγειλε την συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου που έγινε την 1-6-2016, στα πλαίσια της πανελλήνιας αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. Επιπλέον ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου ζητά την απομάκρυνση του συγκεκριμένου δικαστή από το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου.

Αναλυτικά :
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά του Πρωτοδίκη – Ανακριτή Μεσολογγίου Πρόδρομου Πιπερίδη κατά του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού μας Συλλόγου, με την οποία κατήγγειλε την συμβολική κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που έγινε την 1-6-2016, στα πλαίσια της πανελλήνιας αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, συνήλθε εκτάκτως σήμερα την 9 Ιουνίου 2016, σήμερα Πέμπτη και ώρα 10,00 πμ και αφού έλαβε υπόψιν την άκρως προσβλητική και απαράδεκτη ενέργεια του ανωτέρου Δικαστού σε συνδυασμό πρωτίστως με την εν γένει συμπεριφορά του κατά την εδώ παρουσία του ως Πρωτοδίκη – Ανακριτή, τα μέχρι τώρα από συναδέλφους αναφερθέντα περιστατικά απρεπούς συμπεριφοράς η οποία είναι σε ευθεία αντίθεση και με το υπ’ αριθμ, 34 παρ 1 του Κ. Περί Δικηγόρων, την εκτός ορίων τυπολατρία του στην άσκηση των ανακριτικών καθηκόντων και στην εν γένει λειτουργία του ανακριτικού γραφείου, αλλά και την γενικότερη αντικοινωνική του συμπεριφορά, από την οποία απουσιάζει ίχνος ακόμη και μειδιάματος.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1) Να εκδοθεί το παρόν ψήφισμα με το οποίο θα αποδοκιμάζεται η στάση του ανωτέρου Δικαστή
2) Να γνωστοποιηθεί το περιεχόμενό του στους κάτωθι αναφερομένους αποδέκτες
3) Να απέχουν τα μέλη του Δικηγορικού συλλόγου από κάθε δικαστηριακή ενέργεια στην οποία θα μετέχει με οποιοδήποτε ιδιότητα ο ανωτέρω Δικαστής
4) Να ζητηθεί η άμεση απομάκρυνσή του από το Πρωτοδικείο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στο οποίο υπηρέτησαν δικαστικοί λειτουργοί υψηλού φρονήματος και πρωτίστως δικαστές – άνθρωποι, η άψογη συμπεριφορά των οποίων έχει αποτυπωθεί στην συνείδηση όχι μόνο των δικηγόρων αλλά και όλης της κοινωνία μας.