Εθελοντική αιμοδοσία στο Μεσολόγγι

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά από απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου, έχει εντάξει στο ετήσιο σχέδιο δράσης έτους 2016: «Ευαισθητοποίηση πολιτών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας σε συνεργασία με φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την σημαντικότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η αναγκαιότητα σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα είναι πολύ μεγάλη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ειδικά κατά την θερινή περίοδο όπου παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις και είναι απαραίτητη η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με σκοπό να επιτευχθεί η απαιτούμενη αυτάρκεια σε αίμα. Στα πλαίσια των ανωτέρω και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου, πρόκειται να διοργανωθούν από τις 10 έως τις 17 Ιουνίου, 8ήμερο δράσεων με σκοπό την διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, με την συμβολή των τοπικών φορέων.

Παρακαλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή αφιερώνοντας δέκα λεπτά από το χρόνο σας, προσερχόμενοι στο κτήριο του Διοικητηρίου στο Μεσολόγγι και ώρες 9:30 έως 13:00.