Με το πάσο τους Υπουργεία και 6η ΥΠΕ για το παλιό νοσοκομείο

νοσοκομείοΤρία χρόνια μετά τη μεταφορά του νοσοκομείου Αγρινίου στις νέες του εγκαταστάσεις, εν αναμονή… βρίσκεται η τοπική κοινωνία για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου. Αφού σπαταλήθηκαν περίπου δύο χρόνια, όπου το παλιό κτίριο του νοσοκομείου λεηλατήθηκε και απαξιώθηκε, χρειάστηκε ακόμη περίπου ένας χρόνος μέχρι η 6ηΥΠΕ και ο αρμόδιος υποδιοικητής της Μ. Ζαμπάρας να αποφασίσουν ότι θα απαιτηθούν περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Από εκεί και πέρα όμως έτερον ουδέν… Ούτε η χρηματοδότηση έχει βρεθεί για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ούτε η Κυβέρνηση δια του Υπ. Υγείας και της 6ης ΥΠΕ έχει αποφασίσει τι θα γίνει ο υπόλοιπος χώρος του παλιού νοσοκομείου. Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αξιοποίηση έχει εκφραστεί πολλές φορές στους αρμοδίους. Αυτό δεν είναι άλλο από το να δημιουργηθούν υποδομές φοιτητικής μέριμνας για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου, είτε σε διαφορετική περίπτωση να αξιοποιηθεί ο χώρος για τη στέγαση υπηρεσιών που στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια.

Αν και προ μηνών η Αν. Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου έγινε κοινωνός από τη δημοτική αρχή Αγρινίου, όπως και όλοι οι Υπουργοί Υγείας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, του αιτήματος για ανάπτυξη των υποδομών φοιτητικής μέριμνας στο παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου, απάντηση δεν έχει υπάρξει…! Στη δημοτική αρχή Αγρινίου πάντως θεωρούν όσο πιο γρήγορα υπάρξει μια θετική απάντηση στο αίτημα για παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσει να υπάρξει χρηματόδοτηση για τη φοιτητική εστία και λέσχη από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Αντίθετα, η Σία Αναγνωστοπούλου δεν βιάζεται και εξαγγέλλει τη δημιουργία νέας φοιτητικής εστίας στην Πάτρα, την εκλογική της περιφέρεια…