Για ποιό Γραφείο Υποδοχής Επενδυτικών Σχεδίων να μιλάμε;

Δημιουργία Γραφείου Υποδοχής Επενδυτικών Σχεδίων και Γραφείου Ενημέρωσης Επιχειρηματικότητας είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου. “Θα επενδύσουμε στη νέα επιχειρηματικότητα που έχει ανάγκη η περιοχή μας, ώστε να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, θα δημιουργήσουμε ένα ειδικό γραφείο, μέσω του οποίου οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα ενημερώνονται για τις δυνατότητες χρηματοδότησης, τους διατιθέμενους πόρους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Ταυτόχρονα θα δημιουργήσουμε Γραφείο Υποδοχής Επενδυτικών Σχεδίων, το οποίο και θα παρακολουθώ προσωπικά. Δεν είναι δυνατόν να χάνονται επενδύσεις εξαιτίας εχθρικής αντιμετώπισης από τις υπηρεσίες του Δήμου” είχε αναφέρει ο δήμαρχος σε μια από τις προεκλογικές του ομιλίες.

Και βέβαια, όπως ήρθαν τα πράγματα με το τρίτο μνημόνιο, η Ελλάδα έχει καταστεί “επενδυτική Σαχάρα” από την υπερφορολόγηση και ίσως ένα Γραφείο Υποδοχής Επενδυτικών Σχεδίων στο δήμο Αγρινίου θα ήταν περιττό, τη στιγμή που χιλιάδες επιχειρηματίες μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους από την Ελλάδα των capital controls, της γραφειοκρατίας και του “γρηγορόσημου” σε Βουλγαρία και Κύπρο.

Εκείνο που ενδεχομένως θα έπρεπε να συμβεί στο δήμο Αγρινίου θα ήταν οι υπηρεσίες του δήμου να εκπληρούν τις υποχρεώσεις τους, που ο νόμος ορίζει, απέναντι στους επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα στο ΑγρίνιοCulture.gr έχουν καταγγελθεί περιστατικά από επιχειρηματίες της περιοχής, όπου οι υπηρεσίες του δήμου ενώ είναι υποχρεωμένες εντός τριών μηνών να χορηγήσουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ενός καταστήματος, παρά το γεγονός ότι είχαν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όχι μόνο καθυστέρησαν πέραν του τριμήνου να προχωρήσουν στον απαρραίτητο έλεγχο για να χορηγήσουν την άδεια λειτουργίας, αλλά προχώρησαν σε… σφράγισμα καταστημάτων(!), επειδή… οι ίδιες δεν έκαναν τη δουλειά τους, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο!

Όταν λοιπόν παρατηρούνται και τέτοια περιστατικά στο δήμο Αγρινίου, για ποιό Γραφείο Υποδοχής Επενδυτικών Σχεδίων να μιλάμε;

Δ.Π