Μετακινούν γιατρούς από το πλέον πολύπαθο τμήμα

Παρατηρώντας την απόφαση για την έγκριση των εφημεριών στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας για τον Ιούνιο, όπως αυτή αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”, διαπιστώνουμε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Διαβάζουμε λοιπόν :
Εγκρίνεται το πρόγραμμα εφημεριών μηνός Ιουνίου 2016 της Μ.Τ.Ν. αφού τροποποιηθεί με βάση της υπ’αρίθμ.7503/30-05-2016 εισήγησης της Διοίκησης της 6ης ΥπΕ αναφορικά με την μη αναγκαιότητα εφημέρευσης δεύτερου ιατρού (αγροτικού) σε ενεργή εφημερία, προκειμένου οι αγροτικοί να ενισχύσουν το πρόγραμμα άλλων τμημάτων.
Εγκρίνεται το πρόγραμμα της Παθολογικής κλινικής και προκειμένου να συμπληρωθούν τα δύο κενά από αγροτικούς και ειδικευόμενους στις 29 και 30-06-2016, να αξιοποιηθούν οι αγροτικοί ιατροί της Μ.Τ.Ν. καθώς και οι διαθέσιμοι γενικοί ιατροί ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας η 6ηΥΠΕ που χαρακτήρισε “φήμες” τα περί προβλήματος στην Παθολογική Κλινική εισηγείται να μετακινηθούν γιατροί από την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Αγρινίου και άλλα τμήματα για να καλυφθούν τα κενά. Και προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση πως η 6ηΥΠΕ το πρώτο τμήμα που εισηγείται να μετακινηθούν γιατροί είναι η πολύπαθη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που είναι χωρίς διευθυντή, με ελλείψεις σε νεφρολόγους, λειτουργεί χάρις τους αγροτικούς γιατρούς, απαξιώνεται συνεχώς τα δύο τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα νεφροπαθείς να απευθύνονται σε ιδιωτικές μονάδες. Αυτό είναι το πρώτο τμήμα που θεώρησε η 6ηΥΠΕ πως υπάρχει περίσσευμα… Και να φανταστεί κανείς πως όταν οι της 6ηΥΠΕ όταν παρουσιάζαν το κουρελόχαρτο, όπως αποδείχθηκε, του χάρτη Υγείας, έλεγαν πως θα περιορίσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα στην υγεία…