Η ανάγκη των δημάρχων να κομπλιμεντάρουν τον Κατσιφάρα

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Απ. Κατσιφάρα για την ανάδειξη-βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως «Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας 2017» απέστειλε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου. Aνάλογη επιστολή στον Περιφερειάρχη απέστειλε και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος.

Το βραβείο που πήρε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι αφορά μακρόπνοες πολιτικές για την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας, καθώς σχέδια δράσης για την υλοποίηση αυτών των στρατηγικών το 2017. Δηλαδή το βραβείο αφορά μια πρόταση και όχι κάποιο αποτέλεσμα… Έρχεται μάλιστα σε μια συγκυρία όπου σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ (OECD Regions at a Glance 2016) οι περιφερειακές εισοδηματικές ανισότητες στην Ελλάδα αυξήθηκαν στην 20ετία από το 1995 έως το 2014. Στην έκθεση αυτή ως προς το διαθέσιμο εισόδημα η Δυτική Ελλάδα κατέχει το χαμηλότερο στη χώρα…!!! Αυτό αφορά μια πολύ συγκεκριμένη πραγματικότητα, αυτή που βιώνουν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας! Παρ’ όλα αυτά οι δήμαρχοι της περιοχής αισθάνονται την ανάγκη να συγχαρούν το περιφερειάρχη…

Μάλλον άλλοι είναι οι λόγοι που οι δήμαρχοι στάζουν μέλι για τον κύριο Κατσιφάρα… Ευελπιστώντας ότι αργά ή γρήγορα θα ανοίξει το ΕΣΠΑ, αλλά και με το βλέμμα σε κάποια γενικότερα αναπτυξιακά προβλήματα της περιοχής, οι δήμαρχοι στέκονται σε ένα βραβείο που αφορά ένα σχέδιο που δεν έχει υλοποιηθεί και προσπερνούν τη σκληρή πραγματικότητα… Ο Γ. Παπαναστασίου μάλιστα στην επιστολή του λέει σχεδόν ξεκάθαρα… “Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οι εκπρόσωποι του πρώτου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εγώ προσωπικά, ως Προέδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος, θα συνεχίσουμε, με συγκεκριμένες, μελετημένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, να δίνουμε τη μάχη για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του συνόλου της Περιφέρειας, κυρίως της ενδοχώρας, και τη βελτίωση των υποδομών. Όπως, για παράδειγμα, η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η άρση της ενεργειακής απομόνωσης με την ένταξη του στο δίκτυο φυσικού αερίου και η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή”.

Ας ελπίσουμε ότι η ανάγκη των δημάρχων να κομπλιμεντάρουν τον Απ. Κατσιφάρα θα δικαιωθεί…