Καζαντζής : Φοβία του Παπαναστασίου για την επόμενη μέρα στο δήμο [video]

Λάβρος κατά του δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου εμφανίστηκε ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Νίκος Καζαντζής κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με αφορμή την αποπομπή του από το σχήμα της δημοτικής αρχής Αγρινίου. Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος ζήτησε ουσιαστικά από τον Παπαναστασίου εξηγήσεις για την αποπομπή του, αποκάλυψε πως ο δήμαρχος Αγρινίου προεκλογικά του είχε ζητήσει να είναι εκείνος που θα ηγηθεί της παράταξης στις δημοτικές εκλογές, έκανε λόγο για φοβία του Παπαναστασίου για την επόμενη μέρα στο δήμο, κατήγγειλλε πως ο Γ. Παπαναστασίου είχε παρέκαμπτε τον ίδιο και τις αρμοδιότητές του δίνοντας εντολές στο Γενικό Γραμματέα του δήμου, ενώ μιλώντας για μαζικές εκκαθαρίσεις συνέδεσε την αποπομπή του με την αποπομπή του ειδικού συνεργάτη του δημάρχου Αγρινίου στο γραφείο τύπου.

“Στον Παπαναστασίου υπάρχει μεγάλη φοβία, τον προκαλώ να μου πει γιατί φτάσαμε ως εδώ. Ήθελε όμως να ακούει από όλους ότι όλα πάνε καλά…” είπε ο Ν. Καζαντζής τονίζοντας ότι από τις τελευταίες εξελίξεις κερδισμένος είναι ο κόσμος που πλέον ξέρει ποιος είναι ο Παπαναστασίου “ενώ μέχρι τώρα ήξερα μόνο εγώ”. Δήλωσε ακόμη πως δεν εξεπλάγην από την αποπομπή του και χαρακτήρισε την κίνηση του Γ. Παπαναστασίου αναμενόμενη πολιτική αφροσύνη. Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος επισήμανε την αγάπη του και την προσήλωσή του στη δημοτική παράταξη, που -όπως ανέφερε- παρέλαβε έτοιμη ο Παπαναστασίου από τον ίδιο (στη συνέχεια χαρακτήρισε το δήμαρχο αλεξιπτωτιστή της παράταξης) και τόνισε ότι ποτέ δεν τον ενδιέφερε η καρέκλα και πως έχει εκλεγεί τέσσερις φορές δημοτικός σύμβουλος, ενώ είχε το πρόκριμα, αν ήθελε, να ηγηθεί της παράταξης της δημοτικές εκλογές, ωστόσο όπως είπε προτίμησε να στηρίξει τον Γ. Παπαναστασίου. Αποκάλυψε μάλιστα πως προεκλογικά ο Γ. Παπαναστασίου του είχε ζητήσει να είναι εκείνος που θα ηγηθεί της παράταξης στις δημοτικές εκλογές. Ωστόσο, όπως ανέφερε, ο δήμαρχος Αγρινίου ήταν άλλος άνθρωπος μετά τις εκλογές.

“Ο χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται όταν ασκεί εξουσία και αυτό για τον Παπαναστασίου είναι φωτογραφία. Ο Παπαναστασίου που έλεγε ότι ο δήμος θα είναι ανοιχτός έβαλε είσοδο στο δεύτερο όροφο στο δημαρχείο για να μην τον ενοχλούν οι ψηφοφόροι” είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Καζαντζής και πρόσθεσε πως από την εξέλιξη των πραγμάτων νιώθει ανακούφιση, γιατί από τις πρώτες μέρες της νέας δημοτικής αρχής τις αρμοδιότητές του ασκούσε επί της ουσίας ο Γενικός Γραμματέας του δήμου. “Δεν χρειάζονταν δεκανίκι ο Παπαναστασίου” είπε ο Ν. Καζαντζής και έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι -όπως είπε- ενημερώθηκε στο δρόμο για την παρουσίαση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. “Η εντολή ήταν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών της αρμοδιότητάς μου να συνεννοούνται με τον Γενικό Γραμματέα” ανέφερε στη συνέχεια ο Ν. Καζαντζής και πρόσθεσε πως δεν παραιτήθηκε νωρίτερα από σεβασμό στην παράταξη και τα μέλη της. Ο ίδιος σημείωσε ότι εξέφραζε τις διαφωνίες του (σ.σ. στη δημοτική πολιτική) αλλά αυτές δεν σήμαιναν -όπως είπε- ρήξη, αλλά διάλογο για να λυθούν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα των πολιτών. “Όταν αποπέπμπεται η διαφορετική άποψη, αυτό δεν λέγεται δημοκρατία” σχολίασε ο Ν. Καζαντζής. “Όποιος διαφωνεί ας παραιτηθεί, εγώ δεν πρόκειται να συσπειρώσω κανένα, θα υπερασπιστώ τα συμφέροντα της πόλης ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και δεν θα αφήσω εκτεθειμένους όσους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με κατέτασσαν όλο και ψηλότερα”, ήταν η απάντησή του για το ποιες θα είναι οι προθέσεις από εδώ και πέρα και αν θα τον ενδιέφερε να συσπειρώσει κοντά του και άλλους τυχόν διαφωνούντες της παράταξης Παπαναστασίου. Ενώ για το αν σκέπτεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος απάντησε: “Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, δεν θα μείνω όμως αδρανής”.