Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου

Ερώτηση σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές που έχουν ο δήμος Αγρινίου και τα νομικά του πρόσωπα με ΜΜΕ και εκδοτικές επιχειρήσεις-τυπογραφεία κατέθεσε το “Ανυπότακτο Αγρίνιο” στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η ερώτηση θεωρητικά με βάση τον κανονισμό θα πρέπει να απαντηθεί σε ένα μήνα. Την ερώτηση αυτή είχε καταθέσει η παράταξη της σημερινής πλειοψηφίας όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση και δεν απαντήθηκε ποτέ από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε κάποια στιγμή επικαλεστεί πως είναι δύσκολο να συλλεγούν τα στοιχεία. Αυτή η δικαιολόγια “κάηκε”. Η δημοτική αρχή Παπαναστασίου θα απαντήσει στην ερώτηση ή θα ανακαλύψει κάποια άλλη δικαιολογία; Ο χρόνος θα δείξει. Πάντως το “Ανυπότακτο Αγρίνιο” σημειώνει πως “η μη απάντηση στο ερώτημα μας μέσα σε εύλογο και άμεσο χρόνο θα θεωρηθεί από την πλευρά μας απόπειρα συγκάλυψης παλιών και νέων «αμαρτιών»”

Το ζήτημα της σχέσης και της τοπικής εξουσίας με τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής έχει κατά καιρούς απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία, χωρίς ποτέ κατά την διάρκεια της θητείας των προηγούμενων δημοτικών αρχών να αποσαφηνιστούν επακριβώς τα κονδύλια που κατά καιρούς διατεθήκαν, καλλιεργώντας σχόλια και φήμες στην τοπική κοινωνία.

Εξ όσων γνωρίζουμε, κατά την διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής η τότε μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου είχε καταθέσει ερώτηση με στόχο την διαφάνεια των κονδυλίων που είχαν χρησιμοποιηθεί για την προβολή και την επικοινωνία του Δήμου, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα, αφού ούτε η τότε δημοτική αρχή απάντηση στην ερώτηση, ούτε η παράταξη που κατέθεσε την ερώτηση ενδιαφέρθηκε για την «τύχη» της.Ίσως γιατί η διαπλοκή, αν είναι αλήθεια όλα όσα λέγονται στην τοπική κοινωνία, ξεπερνούσε τα στενά όρια της τότε δημοτικής πλειοψηφίας.

Καλούμε τη σημερινή δημοτική αρχή να απαντήσει στην παρακάτω ερώτηση μας και να κάνει γνωστό στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
Ποια τα στοιχεία εκείνα (χρηματικά ποσά και εταιρείες), που καθρεπτίζουν πέραν κάθε αμφισβήτησης, κάθε είδους οικονομικής συναλλαγής (κάθε είδους διαφημιστικές ανακοινώσεις, προκηρύξεις, ανακοινώσεις, ψηφίσματα κ.λ.π.), που έγινε είτε με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, site και blogs) είτε με τοπικές εκδοτικές επιχειρήσεις-τυπογραφεία (κάποια τοπικά Μέσα Ενημέρωσης διαθέτουν και λειτουργούν τέτοιες επιχειρήσεις) είτε με τοπικές Εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων Προβολής και Διαφήμισης είτε με αντίστοιχες δραστηριότητας εταιρίες πέραν της περιοχής μας, με απευθείας ανάθεση ή με πρόχειρους διαγωνισμούς από τον Δήμο Αγρινίου (Οικονομική Υπηρεσία), το σύνολο των δημοτικών επιχειρήσεων (ΚΕΠΑ, ΚΕΔΑ, ΔΕΥΑΑ κ.λ.π.), καθώς και αυτές της «Τριχωνίδα Α.Ε. Ο.Τ.Α.» καθώς ο Δήμος Αγρινίου είναι ο πλειοψηφών μέτοχος;
Η μη απάντηση στο ερώτημα μας μέσα σε εύλογο και άμεσο χρόνο θα θεωρηθεί από την πλευρά μας απόπειρα συγκάλυψης παλιών και νέων «αμαρτιών».