Διαμαρτυρίες για τον δρόμο Περίστας-Πέρκου στην ορεινή Ναυπακτία

Με επιστολή του προς την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρκου επανέρχεται στο θέμα της ελλιπούς συντήρησης του δρόμου Περίστας – Πέρκου.

Αναλυτικά η επιστολή:
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε σ’ένα θέμα σημαντικότατο για τον τόπο μας που χρονίζει για επτά και πλέον έτη από την πρώτη επικοινωνία μας και το οποίο, παρά τις έγγραφες και προφορικές σας διαβεβαιώσεις, παραμένει ακόμη άλυτο.

Επιγραμματικά να σας αναφέρουμε-υπενθυμίσουμε πως 3,5 χιλιόμετρα του επαρχιακού δρόμου Περίστας-Πέρκου Ναυπακτίας παραμένουν ακόμη χωματόδρομος ο οποίος έχει να συντηρηθεί ουσιαστικά τουλάχιστον μια δεκαετία και έχει καταντήσει στην κυριολεξία αγροτικός δρόμος – καρόδρομος. Τον τελευταίο χρόνο από την έλλειψη συντήρησης και τις συνεχείς βροχές ένα τμήμα του σε μήκος δέκα-δώδεκα μέτρων και στο μέρος του δρόμου που ανήκει στον Δήμο Ναυπακτίας, έχει κοπεί – στενέψει πολύ ώστε με μεγάλη δυσκολία να διέρχονται τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και η συγκοινωνία από και προς το χωριό μας να μην εκτελείται. Αποτέλεσμα οι κάτοικοι να επιβαρύνονται για τις μετακινήσεις τους καθώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ταξί.

Πιστεύουμε πως είναι καιρός η πολιτεία, κάθε αρμόδιος, να παρέμβει διορθώνοντας άμεσα την απαράδεκτη κατάσταση του επαρχιακού μας δρόμου ώστε να μπορέσουν οι πολλοί επισκέπτες του χωριού μας να το προσεγγίσουν τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοί του να έχουν ευκολότερη πρόσβαση προς τα υπόλοιπα γειτονικά χωριά αλλά και το Θέρμο, έδρα του Δήμου που ανήκει το χωριό μας.Αναμένοντας την άμεση θετική σας ανταπόκριση να προσθέσουμε κλείνοντας ότι τα θέματα αυτά, μαζί με αντίστοιχες προτάσεις επίλυσής τους, έχουν τεθεί επανειλημμένα από τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Πέρκου.