Καζαντζής versus Παπαναστασίου και τούμπαλιν!

Δεν θα ξεθυμάνουν τόσο εύκολα τα απόνερα της αποπομπής του Νίκου Καζαντζή από το σχήμα της δημοτικής αρχής Αγρινίου, μετά από απόφαση του δημάρχου Γ. Παπαναστασίου.

Στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η αντιπαράθεση των δύο ανδρών με βαριές εκφράσεις και υπονοούμενα χτύπησε “κόκκινο”, με τον ανεξάρτητο πλέον δημοτικό σύμβουλο Αγρινίου Νίκου Καζαντζή να σηκώνει πρώτος το γάντι με ερωτήσεις που απήθυνε προς τη δημοτική αρχή και άπτονται περισσότερο ηθικών θεμάτων.

Συγκεκριμένα ο Ν.Καζαντζής προέβη σε καταγγελίες για τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καλαμπαλίκη καταθέτοντας φωτογραφίες με οχήματα του δήμου να βρίσκονται παρκαρισμένα στον περιβάλλοντα χώρο επιχείρησης που ανήκε ή ανήκει ακόμη (ήταν και αυτό μέρος της ερώτησης) στον Ανδ. Καλαμπαλίκη. Επίσης ο Ν. Καζαντζής ρώτησε σχετικά με προμήθεια ζαρτινιερών που έγινε από το δήμο (διαδικασία, κόστος κτλ) καθώς επίσης και αν είναι ηθικό το αυτοκίνητο του δημάρχου να χρησιποιείται για τις προσωπικές ανάγκες του ιδίου (καταγγέλθηκε ότι βρίσκονταν σε κοινωνική εκδήλωση στη Λεπενού χθες), ενώ τέλος ο Ν. Καζαντζής ρώτησε σχετικά με την ασφαλτόστρωση της Π. Σούλου από τη στιγμή που στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης προβλέπεται η πεζοδρόμησή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά υπήρξε αντιπαράθεση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου με τον πρόεδρο του Σώματος Κ. Ρόκο, αφού ο Ν. Καζαντζής συνέχισε να αποκαλεί, προφανώς απαξιωτικά, τον δήμαρχο ως «ο Παπαναστασίου». Αργότερα βέβαια ο Γ. Παπαναστασίου αντέτεινε στον πρώην συνεργάτη του πως σέβεται το δημοτικό συμβούλιο και τον εαυτό του και «σας αποκαλώ κύριο Καζαντζή». Ο Ν. Καζαντζής ζήτησε παρόλο που δεν είναι επικεφαλής παράταξης να λαμβάνει γνώση, ως ο μόνο ανεξάρτητος δημοτικό σύμβουλος, των εγγράφων που διανέμονται στους επικεφαλής των παρατάξεων προς ενημέρωση.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο δήμαρχος Αγρινίου και παρόλο που νωρίτερα έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή πως τα ερωτήματα του Ν. Καζαντζή θα απαντηθούν βάσει κανονισμού στην επόμενη συνεδρίαση, και απάντησε σε ορισμένα από αυτά, αφού πρώτα σχολίασε πως ο Ν. Καζανζτής “διακαώς ήθελε να είναι επικεφαλής παράταξης” και πως “τα κίμιασε με κάποιους από εδώ μέσα για να κάνει αντιπολίτευση”. Ο Γ. Παπαναστασίου διέψευσε πως χρησιμοποιεί αυτοκίνητο του δήμου για τις κοινωνικές του υποχρεώσεις. Ανέφερε μάλιστα πως μετακινείται κυρίως με το δικό του αυτοκίνητο και πως ένα από τα δύο οχήματα που προορίζονταν για χρήση από τον δήμαρχο, το παραχώρησε στις τεχνικές υπηρεσίες. Ενώ εξήγησε πως χθες μετέβη στην Πάτρα για την εκδήλωση αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο διδάκτορα και στη συνέχεια παραδέχθηκε πως είχε μια κοινωνική υποχρεώση. Απάντησε επίσης ο δήμαρχος πως η ασφαλτοστρώνεται το τμήμα της Π. Σούλου που δεν θα πεζοδρομηθεί και χαρακτήρισε τον Ν. Καζαντζή άσχετο με τα θέματα του δήμου, ενώ για την επίκληση της ηθικής από την πλευρά Καζαντζή απάντησε ότι το μόνο που άλλαξε για να κάνει αυτές τις ερωτήσεις είναι ότι δεν είναι πια αντιδήμαρχος και πως αυτές τις ερωτήσεις δεν τις έκανε στους προηγούμενους δημάρχους ως επικεφαλής παράταξης. Ο Ν. Καζαντζής απάντησε πως ο δήμαρχος για σημαντικά θέματα του δήμου, όπως η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, τον είχε παρακάμψει αναθέτοντας στο γενικό γραμματέα του δήμου το θέμα και κραδαίνοντας χαρτιά με τις προεκλογικές (όπως διαφάνηκε) ομιλίες του δημάρχου αντέτεινε “εδώ σε έχω” και ανέφερε πως υπάρχει απόσταση των προεκλογικών λόγων του δημάρχου και των πράξεων του ως δήμαρχος.

Τέλος να αναφερθεί ότι στην όλη αντιπαράθεση παρανέβη κάποια στιγμή και ο Δ. Τραπεζιώτης ζητώντας να απαντώνται άμεσα ερωτήσεις που άπτονται ηθικών θεμάτων, εγείροντας ουσιαστικά ζήτημα για το κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου και επισημαίνοντας σχετικά με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης πως δεν μπορεί να δίνονται στερότυπες απαντήσεις που δεν απαντούν επί της ουσίας και πως με αυτό τον τρόπο καταργείται ο διάλογος στο δημοτικό συμβούλιο.