Έσπασε πάλι η Διώρυγα Δ20 – Χωρίς νερό η Παραχελωίτιδα

Καταστρέφεται ο κάμπος Νεοχωρίου – Κατοχής από τη νέα βλάβη της διώρυγας
Για τρίτη φορά μέσα στην φετινή αρδευτική περίοδο σπάει η διώρυγα Δ20 με αποτέλεσμα να μένει ο κάμπος του Νεοχωρίου της Κατοχής και της ευρύτερης περιοχής απότιστος.

Χθες το μεσημέρι νέα βλάβη στη διώρυγα ανάγκασε τους ΤΟΕΒ της περιοχής να διακόψουν την άρδευση τη στιγμή που όλες οι καλλιέργειες βρίσκονται στο φουλ της σαιζόν. Η αγανάκτηση και η απογοήτευση των αγροτών περισσεύει αφού δεν μπορούν να κατανοήσουν τη δικαιολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την επισκευή της. 170.000 στρέμματα καλλιέργειας θα καταστραφούν αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά πράγμα που δεν φαίνεται να γίνεται αφού ούτε η Περιφέρεια διαθέτει χρήματα.

Έτσι οι ΤΟΕΒ της περιοχής κάνουν έρανο μεταξύ τους για να συγκεντρώσουν κάποιο ποσό ώστε να αναθέσουν σε εργολάβο την αποκατάσταση της ζημιάς έστω και προσωρινά. Πάντως πριν από την προσεχή Δευτέρα δεν φαίνεται να υπάρχει καμία εξέλιξη. Εκείνο που κάνει τους παραγωγούς να αγανακτούν περισσότερο είναι ότι η Περιφέρεια αποφασίζει κάθε χειμώνα να μετατρέπει την αρδευτική αυτή διώρυγα σε αποστραγγιστική για να μην πλημμυρίζει η περιοχή της Λυσιμαχείας με αποτέλεσμα η επιβάρυνση να φαίνεται το καλοκαίρι αλλά δεν διαθέτει το απαιτούμενο ποσό για την διάνοιξη της διώρυγας του Δίμικου που έχει το ρόλο της αποστράγγισης.

πηγή : aixmi-news.gr