Συμφωνία για τη διαιτησία!

Ο νέος πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος, συναντήθηκε με τον ομόλογό του στην ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, συζητώντας το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας που θα εφαρμοστεί, μετά και τη συμφωνία της UEFA.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ενέκρινε το περίφημο ισπανικό μοντέλο, το οποίο ήταν ιδέα του Χρήστου Πανόπουλου και του Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό, ο ορισμός των διαιτητών γίνεται από τρία άτομα. Έναν πρώην διαιτητή ο οποίος θα αποτελεί πρόταση της Σούπερ Λιγκ, ένα μέλος επιτροπής που θα επιλέγει η ΕΠΟ και έναν επιδιαιτητή, τον οποίο θα ορίζει η Ομοσπονδία. Η Λίγκα όμως πλέον θα έχει τη δική της φωνή στην επιλογή των διαιτητών, η οποία μέχρι στιγμής γινόταν από ένα άτομο της ΚΕΔ. Πλέον, οι ομάδες της Λίγκας πρέπει να καταλήξουν στον πρώην διαιτητή που θα προτείνουν στην ΕΠΟ. Ο Γιώργος Μπίκας, ο οποίος ακούστηκε για τη θέση δεν φαίνεται να συμφωνεί, ενώ ακούστηκε και το όνομα του Γιώργου Τεροβίτσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στον κ. Στράτο ότι μετά από παρότρυνση της UEFA θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο.

Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων τον τελευταίο χρονικό διάστημα, και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ ΕΠΟ. Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Νωρίτερα ο κ. Γκιρτζίκης είχε συναντηθεί με τον επίσης νεοκλεγέντα Πρόεδρο της Football League Στέλιο Σφακιανάκη σε εξίσου καλό κλίμα».