Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ποιο «πακέτο Γιουνκέρ»;

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δόθηκε η απάντηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ.Αγγελόπουλου στην ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Νεκτάριου Φαρμάκη σχετικά με την δυνατότητα χρηματοδότησης έργων στην Π.Δ.Ε από το «πακέτο Γιουνκέρ» χωρίς κυβερνητική διαμεσολάβηση.

Σύμφωνα με τον Νεκ. Φαρμάκη από την απάντηση “λίγο πολύ προκύπτει ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής η άντληση χρημάτων από εκεί ενώ για το ζήτημα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η μπάλα πετάχτηκε στον Δήμο Αγρινίου και στο αρμόδιο Υπουργείο, με άλλα λόγια στην εξέδρα. Ελπίζουμε να μην δούμε στο μέλλον σε άλλη περιφερειακή ενότητα πραγματοποίηση έργου από αυτή την πηγή, γιατί δικαίως και πάλι θα σκεφθούμε καχύποπτα…”

Την ώρα που η Περιφέρεια Ηπείρου ψάχνεται για το πως εκμεταλλευτεί και αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο και έχει έτοιμες προτάσεις στην Ήπειρο για συνδέσειςμε την Ιόνια Οδό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μοιάζει αποφασισμένη να πορευτεί μόνη της στη φτώχεια και την υπανάπτυξη…