Αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης του Αστακού – Χρήματα από το ΥΠΟΜΕΔΙ

Στο τμήμα του δρόμου Πλατυγιάλι – Άγ. Δημήτριος
Ένα πάγιο αίτημα του δήμου Ξηρομέρου υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εγκρίνοντας πίστωση 1.500.000 €, για την υλοποίηση τον έργου: «Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης σε μήκος περίπου 3,2 km, για την προστασία της οδού σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με Αστακό στο Τμήμα Κόμβος Πλατυγιαλίου – Ι.Κ. Αγίου Δημητρίου».

Ως γνωστόν κατά την κατασκευή του έργου: «Σύνδεση της Ιόνιας Οδού με Αστακό: Τμήμα Κόμβος Πλατυγιαλίου – Ι.Κ. Αγίου Δημητρίου» και συγκεκριμένα στα πρώτα 3,2 km, όπου εκτελέστηκαν οι εργασίες διαπλάτυνσης της υφιστάμενης οδού, τμήμα του αγωγού ύδρευσης ο οποίος έχει κατασκευαστεί το 1989 από αμιαντοσωλήνες και καλύπτει τις ανάγκες ύδρευσης του Αστακού, καλύφθηκε από τη νέα οδό, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επιθεώρησή του αλλά και η αντιμετώπιση βλαβών σ’ αυτόν. Η ενσωμάτωση του αγωγού λόγω της παλαιότητάς του και της αύξησης των υπερκειμένων φορτίων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους εκτεταμένης καταστροφής της οδού σε περίπτωση βλάβης τον αγωγού ύδρευσης.

Για λόγους προστασίας λοιπόν της οδού καθίσταται επιτακτική η ανάγκη αντικατάστασης του αγωγού και τοποθέτησής του σε νέα θέση όπου θα είναι δυνατή η επιθεώρηση, αλλά και η συντήρησή του και δεν θα επηρεάζει το ήδη ολοκληρωμένο οδικό τμήμα. Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει αναθέσει την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης του Αστακού, τμήμα του οποίου αποτελεί το προς χρηματοδότηση έργο της αντικατάστασης τον αγωγού ύδρεύσης σε μήκος περίπου 3,2 χλμ., για την προστασία της οδού σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με Αστακό στο Τμήμα Κόμβος Πλατυγιαλίου – Ι.Κ. Αγίου Δημητρίου, η οποία είναι σε φάση ολοκλήρωσης.