Χωρίς το Mega η τελική μάχη των τηλεοπτικών αδειών

Οι κουρτίνες για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών είναι πλέον θέμα χρόνου να τραβηχτούν. Πιθανόν μέσα στη σημερινή ημέρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για τον αριθμό των υποψηφίων που τελικά πέρασαν στην τελική φάση της υποβολής προσφορών για τις τέσσερις (;) άδειες.

Το σκηνικό έχει πλέον ετοιμαστεί, όλοι έχουν πάρει τις θέσεις τους για τις δημοπρασίες, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ένας μεγάλος πρωταγωνιστής στο μιντιακό σίριαλ των τελευταίων μηνών, θα λείπει από τη σκηνή. Τα νέα δεν φαίνεται να είναι καλά για το Mega Channel, καθώς υπάρχουν πληροφορίες -όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών- ότι η πενταμελής Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού απέρριψε οριστικά την αίτηση του σταθμού, αφήνοντας το μεγάλο κανάλι εκτός διαδικασίας αδειοδότησης για μία από τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Ο φάκελος του σταθμού είχε κριθεί ελλιπής ήδη από τον προηγούμενο γύρο καθώς σύμφωνα με τα πρακτικά προεπιλογής της ΓΓΕ, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τουλάχιστον 21 απαραίτητα έγγραφα.

Η πληροφορία αυτή αν ευσταθεί και επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει αντιδράσεις και θα δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις στον ήδη υπολειτουργούντα τηλεοπτικό σταθμό και την εταιρεία Τηλέτυπος η οποία βρίσκεται υποκεφαλαιοποιημένη, με απλήρωτο προσωπικό, και εκτεθειμένη σε μεγάλο τραπεζικό δανεισμό.

Πέραν του Mega για το οποίο οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών είχαν προϊδεάσει για μια πιθανή αρνητική κατάληξη στο μέτωπο των αδειών, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στους παλαιούς και νέους υποψήφιους διεκδικητές που περνούν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Η περίοδος της υποβολής ενστάσεων ολοκληρώθηκε εν μέσω έντονου παρασκηνίου και όλα δείχνουν ότι το παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε το προηγούμενο διάστημα με την απόφαση να δοθεί η δυνατότητα «θεραπείας» των ελλείψεων στους φακέλους των υποψηφίων, απέδωσε καρπούς.

Πληροφορίες θέλουν όλες τις υπόλοιπες υποψηφιότητες –πλην αυτής του Γ. Καρατζαφέρη-ART TV- να έχουν εγκριθεί περιλαμβανομένων και των δύο που αρχικά απορρίφθηκαν (της Dimera του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και της κυπριακών συμφερόντων ITV CP), και κατά πάσα πιθανότητα τελικά, ο διαγωνισμός για τις τέσσερις άδειες θα προχωρήσει πλέον τις επόμενες εβδομάδες με 9 υποψήφιους και συγκεκριμένα τις εταιρείες:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (SKAI)
2. N.T.V ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Star Channel)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
8. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP).

πηγή : liberal.gr