Προς ΦΕΚ ο νέος αστυνομικός χάρτης στην Αιτωλοακαρνανία

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επέρχονται μεταβολές στην οργανωτική δομή των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας, δόθηκε στη δημοσιότητα. Από αυτό επιβεβαιώνεται η μη κατάργηση αστυνομικών τμημάτων του Νομού για τα οποία είχαν καταγραφεί αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.
Σημαντική αλλαγή ωστόσο είναι η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς το οποίο μετατρέπεται σε Αστυνομικό Σταθμό, ο οποίος θα υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού. Επίσης επιβεβαιώνεται η συγκρότηση Άμεσης Δράσης στο Αγρίνιο.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου,
β. Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου,
γ. Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου,
δ. Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων Αγρινίου,
ε. Τμήμα Άμεσης Δράσης Αγρινίου.
στ. Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου,
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας,
η. Αστυνομικό Τμήμα Ακτίου – Βόνιτσας,
θ. Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βλασίου,
ι. Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας και
ια. Αστυνομικό Τμήμα Εμπέσου.
Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργεί επίσης ο Σταθμός Τροχαίας Αμφιλοχίας, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Αμφιλοχίας του δήμου Αμφιλοχίας και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι νακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
α. Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου,
β. Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου,
γ. Τμήμα Τροχαίας Μεσολογγίου,
δ. Αστυνομικό Τμήμα Ξηρομέρου
ε. Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας,
στ. Τμήμα Τροχαίας Ναυπακτίας και
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.
Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργεί επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Γαβαλούς, ο οποίος εδρεύει την τοπική κοινότητα Γαβαλούς της δημοτικής ενότητα Μακρυνείας του δήμου Αγρινίου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού.