Στο ΕΣΠΑ το ΚΗΦΗ Αγρινίου

Με απόφαση που υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος στις 22/9 το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Αγρινίου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 120.120,00 €.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δ. Αγρινίου, λειτουργεί στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου (Νέου). Είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης. Στην εν λόγω περιοχή δεν λειτουργεί άλλη δομή που να καλύπτει τις ανάγκες των ηλικιωμένων αλλά κυρίως των εμμέσως ωφελουμένων που είναι επιφορτισμένοι με την φροντίδα των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας.

Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) αποσκοπούν στην παραμονή των ατόμων 3ης και 4ης ηλικίας στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, στη διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, στην εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με ηλικιωμένο μέλος, στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθεια αλλά και των άλλων μελών της οικογένειας.