Σημαντικός βαθμός για τον Παναιτωλικό κόντρα στον Πλατανιά

Άλλα ενενήντα λεπτά να έπαιζαν, γκολ δεν θα έβαζαν! Πλατανιάς και Παναιτωλικός… αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν μοιραία στο 0-0, σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις και μπόλικη σκοπιμότητα! Παρ’ όλα αυτά ο Παναιτωλικός στάθηκε καλά μέσα στην έδρα του φορμαρισμένου Πλατανιά και θα μπορούσε να είχε “κλέψει” αν ο Μαρκόφσκι δεν αστοχούσε σε τετ-α-τετ στο 87!

Επρόκειτο για ένα πολύ κακό πρώτο μέρος. Με τους Χανιώτες να έχουν την υπεροχή, αλλά να δυσκολεύονται εξαιρετικά να φτιάξουν φάση. Ακόμα… χειρότερα τα πράγματα για τον Παναιτωλικό, ο οποίος αμυνόταν διαρκώς, αδυνατούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και από τις ελάχιστες φορές στο 45λεπτο που επιχείρησε να επιτεθεί, το έκανε από αριστερά με τον Ουάρντα. Οι γηπεδούχοι για ένα δεκάλεπτο ανέβασαν κατακόρυφα στροφές. Από το 25′ μέχρι το 35′ πίεσαν τον Παναιτωλικό. Στο 29′ η κεφαλιά του Καρυπίδη πέρασε πάνω από το δοκάρι, στο 31′ ο Μάκος έδιωξε σε κόρνερ, αν και η μπάλα παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα, ενώ στο 32 η κεφαλιά του Γιακουμάκη πήγε πάνω από το δοκάρι. Αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Μπανανά που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι στο 37′, τίποτα παραπάνω στο πρώτο μέρος.

panetolikosΜε το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Παναιτωλικός έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο ματς. Ήταν το 50ο λεπτό όταν ο Ουαρντά έκανε ωραία μπαλιά ανάμεσα στα αντίπαλα στόπερ, ο Τομανέ πήρε την κεφαλιά αλλά σημάδεψε λίγο άουτ. Εννιά λεπτά μετά δε, ο Κλέσιο γύρισε πολύ ωραία τη μπάλα στο πέναλτι αλλά το σουτ του Ουαρντά που ερχόταν σαν… τρέιλερ έφυγε ψηλά άουτ! Στο ίδιο λεπτό (59’), ο Στανισάβλιεβιτς βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά έκανε κακή κεφαλιά με τον Κυριακίδη να μπλοκάρει.

Μετά το πέρας μίας ώρας στο ματς, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα αλλά όποτε προσπαθούσαν να δημιουργήσουν καλές στιγμές, οι αμυντικοί του Παναιτωλικού τους έκοβαν τις… ορέξεις. Στο ματς είχε μπει πλέον και η σκοπιμότητα, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως συμβιβάζονται και με την ισοπαλία και να μην βιάζονται ιδιαίτερα! Στο 85’, πάντως, ο Γουνδουλάκης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά μετά δε, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ στην τελευταία φάση του ματς! Ο Λεντέσμα έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε τον Μαρκόβσκι τετ-α-τετ, αλλά ο Σωτηρίου έδιωξε με τα πόδια και το 0-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος (65’ Στάθης), Μπανανά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς (82’ Γουνδουλάκης), Μενδρινός, Μουνάφο (65’ Ντίνας), Γιακουμάκης, Μανούσος.
Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Κάργας, Ντιλαβέρ, Τσουράκης.
Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μάρκος Πάουλο, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάκος (75’ Καμαβουάκα), Κλέσιο, Φερέιρα (58’ Λεντέσμα), Τομανέ, Ουαρντά (87’ Ρότσα), Μαρκόβσκι.
Στον πάγκο: Περέιρα, Χαντάκιας, Μουνιός, Φάρλεϊ