Η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Στα πλαίσια των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας υλοποίησε τις παρακάτω δράσεις, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων:
1.Προβολή της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς», με στόχο την ανάδειξη των ολυμπιακών ιδεωδών, του πνεύματος της συμμετοχής και του δικαιώματος της επίτευξης της νίκης χωρίς το φόβο της αποτυχίας.
2.Δημιουργία αφίσας με θέμα: «Ο αθλητισμός ανήκει σε όλους χωρίς διακρίσεις».
3. Έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Τα παιδιά συμμετέχουν στον αθλητισμό και λένε όχι στο ρατσισμό».
imera-scholikou-athlitismou-14.Συμμετοχή των μαθητών του σχολείου στο πρόγραμμα της IAAF «Kid’s Athletics» με στόχο να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο και αναπτύσσοντας βασικές και ποικίλες κινητικές δεξιότητες, τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια ο στίβος μετατράπηκε από ατομικό άθλημα σε ομαδικό προσφέροντας σε όλους τους μαθητές την ευκαιρία να συμμετέχουν ισότιμα, δημιουργώντας σχέσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής αποδοχής. Ταυτόχρονα η απλότητα των παιχνιδιών και η ακίνδυνη φύση τους επέτρεψαν την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των παιδιών, ανεξάρτητα της ηλικίας, του φύλου και των ικανοτήτων, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το αίσθημα της χαράς και του «ευ αγωνίζεσθε», αναδεικνύοντας την ευεξία που προσφέρει η άθληση.
5. Στα πλαίσια της ενίσχυσης των σχέσεων των μαθητών του σχολείου με μαθητές όμορων σχολικών μονάδων και της ανάπτυξης των βιωματικών δράσεων χωρίς προκαταλήψεις και διαχωρισμούς πραγματοποιήθηκαν ορισμένα παιχνίδια από το «Kid’s Athletics» με μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς τους και τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του Σχολείου τους.

Ο Δ/ντής του Σχολείου
Βασίλης Κωστόπουλος
Δάσκαλος-Μαθηματικός