Αγωνιστκή Ενότητα Καθηγητών : Νέες Συριζαίικες αθλιότητες στην Εκπαίδευση

Αγωνιστκή Ενότητα Καθηγητών για Παρέμβαση στο ΠΥΣΔΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ & ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας
[Στηρίζεται από Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις-Κινήσεις Δ.Ε.]

ΝΕΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Έτσι όπως ερμηνεύουν το νόμο πολλά τμήματα σχολείων πρέπει να κλείσουν

Μέχρι σήμερα, ένα παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μιας και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, αντιμετωπιζόταν από το νόμο σαν ισοδύναμο με τρία παιδιά. Η κατανομή στα τμήματα αναγνώριζε μείωση τριών παιδιών ανά τμήμα σε περίπτωση που στο τμήμα αυτό φοιτούσε παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η λογική είναι ότι το μάθημα που παραδίδεις και οι ασκήσεις που κάνεις θέλουν μία ιδιαίτερη προσοχή (και διάρκεια) όταν στο τμήμα σου υπάρχει παιδί που πρέπει να του τα εξηγήσεις διαφορετικά ή έχει άλλους ρυθμούς από τα υπόλοιπα παιδιά.
Σήμερα, οι συριζαίοι μας, στέλνουν “διευκρινιστική” εγκύκλιο με την οποία μας λένε ότι αυτή η ρύθμιση έχει νόημα ΜΟΝΟ όταν το τμήμα έχει φτάσει το μέγιστο αριθμό παιδιών, δηλαδή τα 30, και όταν και τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου είναι στο μέγιστο αριθμό τους. Η νέα συριζαίικη παιδαγωγική λοιπόν μας λέει ότι σε ένα τμήμα των 30 παιδιών ένα παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες χρειάζεται “τριπλάσια” φροντίδα από τα υπόλοιπα, ενώ σε ένα τμήμα με 15 παιδιά, δεν τη χρειάζεται.
(Για να προλάβουμε τους πονηρούς στρεψοδίκες, συριζαίους και λοιπούς συνεργάτες, εννοείται ότι σε ένα τμήμα των 15 παιδιών το μάθημα έχει άλλους ρυθμούς από το τμήμα των 30, οπότε η αναλογία 1:3 δεν χάνει την ισχύ της).
Όπως βέβαια γίνεται αντιληπτό, η “διευκρίνιση” αυτή (διαστρέβλωση στην πραγματικότητα) δεν πηγάζει από κάποια παιδαγωγική αναθεώρηση, αλλά απλά από την ανάγκη να συγχωνευτούν τα τμήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί στα σχολεία μας με κριτήριο την αναλογία 1:3. Η καπιταλιστική επιθετικότητα δεν λογαριάζει παιδιά με ιδιαιτερότητες. Για τα αφεντικά, όποιος έχει ιδιαιτερότητες, απλά δεν κάνει για τη δουλειά. Κι έτσι, όμορφα και ωραία ξαναγυρνούμε στις εποχές του σιχαμένου “το παιδί μου δεν τα παίρνει τα γράμματα”…
Δηλαδή, για τους τραπεζοτσολιάδες μας οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα μόνο αν το τμήμα έχει 30 παιδιά. Αν έχει 25 π.χ. στα ΕΠΑΛ, δεν πειράζει, ας μην τους δώσουμε και σημασία.
(Γάτες οι συριζαίοι στη στρεψοδικία. ΠΑΣΟΚ με αναβολικά…)