Ο Παναιτωλικός σκόρπισε την Κέρκυρα στους… τέσσερις ανέμους

Mε ηγέτη μεσοεπιθετικά τον Λεντέσμα ο Παναιτωλικός σκόρπισε την Κέρκυρα στους τέσσερις ανέμους, πετυχαίνοντας μια άνετη και ευρεία νίκη (4-0). Δύο γκολ ο Μάρκος Πάουλο, από ένα Τομανέ και Ρόσα. Με τη νίκη αυτή τα… καναρίνια έφτασαν τους 8 βαθμούς ανεβαίνοντας ψηλά στον σχετική πίνακα, ενώ έκαναν και το καλύτερο ξεκίνημα στην Α Εθνική και μετέπειτα Σούπερ Λίγκα, δείχνοντας πως φέτος είναι σε θέση να κάνουν την υπέρβαση.

ΤομανέΧτύπησε από την αρχή ο Παναιτωλικός
Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η γηπεδούχους, η οποία μόλις στο 8′ βρέθηκε να προηγείται με 2-0! Μεγάλος πρωταγωνιστής για το σύνολο του Γιάννη Μαντζουράκη ο Πορτογάλος επιθετικός Τομανέ, ο οποίος σημείωσε το πρώτο γκολ με «σεντερφορίσια» προσπάθεια στο 5′ και δημιούργησε με εξαιρετική σέντρα το δεύτερο, το οποίο πέτυχε ο Βραζιλιάνος μέσος Μάρκος Πάουλο πιάνοντας «στον ύπνο» όλη την άμυνα των φιλοξενουμένων.Η Κέρκυρα προσπάθησε να αντιδράσει, αφού ξεπέρασε το αρχικό «σοκ» του γρήγορου 2-0, και δημιούργησε δύο καλές στιγμές με τους Σπίνουλα (29′) και Επστάιν (34′), χωρίς όμως να καταφέρει να παραβιάσει την εστία του Δημήτρη Κυριακίδη. Στο ημίχρονο ο Μιχάλης Γρηγορίου αντικατέστησε τους Επστάιν και Τουράμ με τους Κόντο και Παμλίδη, προσπαθώντας να κάνει πιο γρήγορη την ομάδα του και να «βρει» ένα γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι.

ΚλέσιοΕξίσου καλό ξεκίνημα (με αυτό του πρώτου) έκαναν οι Αγρινιώτες, δείχνοντας το ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Ο Λεντέσμα που ήταν σε πολύ καλή ημέρα, έχασε ευκαιρία στο 55’, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό μετά όμως, έδωσε την ευκαιρία στον Πάουλο να πάρει τη δόξα και να στραφούν οι προβολείς πάνω του. Έβγαλε δεύτερη ασίστ, δίνοντας στο πιάτο το γκολ στον Πάουλο, που δεν λάθεψε απέναντι από τον Αραμπατζή, τον «εκτελώντας» τον σε τετ-α-τετ. Ο Παναιτωλικός έφθασε με αυτόν τον τρόπο στο 3-0, έχοντας συνολικά έξι γκολ.
Από εκεί και πέρα το ματς… έσβησε. Οι γηπεδούχοι, κατέβασαν στροφές από εκείνο το σημείο (άλλωστε ήταν δύσκολο να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλους) και η Κέρκυρα προσπάθησε να… μπαλώσει κάπως την κατάσταση, αλλά δεν το κατάφερε ούτε αυτό. Άγγιξε το γκολ στο 68’, όταν ο Ζορμπάς «χόρεψε» μέσα στην περιοχή, έκανε ωραίο σουτ και έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών. Μπορεί το 4-0 να μην έγινε στο 73’ όπου ο Ρόσα Φαρλέι βγήκε απέναντι από τον Αραμπατζή από τα αριστερά, με τον Έλληνα πορτιέρο να προστατεύει καλά την κλειστή του γωνία και να αποτρέπει το γκολ. Ωστόσο, το κερασάκι στην τούρτα μπήκε λίγα λεπτά μετά, όταν ο Βραζιλιάνος νίκησε με ωραίο πλασέ τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναιτωλικός (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Φερέιρα (64′ Καμαβουάκα), Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Λεντέσμα (67′ Ρόσα), Ουάρντα (76′ Μουνιός)
Κέρκυρα (Γρηγορίου): Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Γεωργίου, Ζορμπάς, Σπίνουλας, Ανδρεόπουλος, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (46′ Κόντος), Ντιόγκο (62′ Ζαραδούκας), Τουράμ (46′ Παμλίδης)