Σόιμπλε: Ελάφρυνση του χρέους τότε… και αν

«Θα διεκπεραιώσουμε το τρίτο πρόγραμμα, έως το τέλος του 2018 και τότε θα αποφασίσουμε τι είναι ενδεχομένως ακόμα αναγκαίο» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε ερωτηθείς για ελάφρυνση του χρέους.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος «αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η ανεπαρκής ανταγωνιστικότητά της». «Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν» είπε χαρακτηριστικά.Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι δεν προτίθεται να συγκρουστεί με το Ταμείο και συνέχισε: «Το ΔΝΤ αμφιβάλλει -και αυτό δεν είναι νέο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει, αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί και ότι αυτό αρκεί ώστε να βαδίσει η χώρα προς ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι Έλληνες αντίθετα επαναλαμβάνουν: θα τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό και την άνοιξη συμφωνήσαμε, η Αθήνα να λάβει πρόσθετα μέτρα, εάν επαληθευτεί η απαισιοδοξία του ΔΝΤ. Αυτό, το υπενθύμισα ξανά στον Έλληνα ομόλογό μου στο Eurogroup της Δευτέρας».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνοντας ότι «πολλά πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση». «Ας πάρουμε ως παράδειγμα την ανάπτυξη στην Ισπανία. Η Ιταλία θα έχει θετική εξέλιξη στην οικονομία. Οι Έλληνες κάνουν, επίσης, πρόοδο, δεν θα πρέπει όμως να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις» επεσήμανε.

πηγή : cnn.gr