Δήμος Αγρινίου : Χωρίς ώριμες μελέτες για τη σχολική στέγη

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προέκυψε από την απάντηση που έδωσε η δημοτική αρχή σε ερώτηση του Ανυπότακτου Αγρινίου σχετικά τις προτάσεις του δήμου Αγρινίου για τη σχολική στέγη στο ΕΣΠΑ, πως ο δήμος Αγρινίου για το συγκεκριμένο θέμα είναι ουσιαστικά “γυμνός” από προτάσεις.

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου Νίκος Γκρίζης ανέφερε πως ο Δήμος Αγρινίου δεν κατέθεσε προτάσεις σε σχετικές προσκλήσεις επειδή δεν υπήρχαν ώριμες μελέτες. Η μόνη μελέτη σύμφωνα με τον Ν. Γκρίζη που υπήρχε στο δήμο ήταν αυτή της προηγούμενης δημοτικής αρχής για το 7ο Γυμνάσιο που όμως δεν ήταν ώριμη και είχε προβλήματα. “Δεν θα πάμε με ανώριμες μελέτες και μισοπροτάσεις” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο δήμος Αγρινίου θα ωριμάσει τη συγκεκριμένη μελέτη, έτσι ώστε αν προκύψει νέα πρόσκληση στο περιορισμένο -όπως ανέφερε- σε χρήματα ΕΣΠΑ, να κατατεθεί.

Είναι αξιοσημείωτο όμως, όταν βλέπει κανείς δήμους όπως ο δήμος Θέρμου και ο δήμος Ξηρομέρου να εντάσσουν νέα σχολικά κτίρια στο νέο ΕΣΠΑ και να μην εντάσσει ο δήμος Αγρινίου. Το ποσοστό ευθύνης της πρώην και της νυν δημοτικής αρχής Αγρινίου δεν ενδιαφέρει κανένα. Αλλά δεν είναι δυνατόν για ένα δήμο με το υποτιθέμενο επίπεδο του δήμου Αγρινίου να συμβαίνει αυτό. Ούτε είναι λογικό να μην μπορεί να ωριμάσει μια μελέτη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο… Ούτε όμως είναι δυνατόν να περιμένουμε η προηγούμενη δημοτική αρχή να είχε από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο έτοιμες μελέτες για την επόμενη…

Δ.Π