Ανοιχτή Ομιλία Λογοθεραπείας : “Η πιο ωραία ώρα της ημέρας είναι η ώρα που επικοινωνούμε!”

Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και παρέμβαση όλων των δυσκολιών που μπορεί να εμφανίζει ένας άνθρωπος για να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους άλλους.

Ομιλία ΛογοθεραπείαςΗ σημασία του λόγου στην καθημερινότητά μας είναι ανυπολόγιστη. Η κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων, η κοινωνική οργάνωση, η λύση διάφορων προβλημάτων, η μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών αλλά και πολλά ακόμα, γίνονται δυνατά, χάρη στη χρήση του λόγου.

Όταν η ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας σε ένα παιδί εξελίσσεται κανονικά, δεν προκύπτει ανάγκη να κατανοήσουμε ακριβώς με λεπτομέρειες το πώς ή το γιατί εξελίσσεται ο λόγος με αυτόν τον τρόπο. Όταν όμως παρατηρούνται εμπόδια στην επικοινωνία και το παιδί δυσκολεύεται να εκφράσει αυτό που θέλει ή δυσκολεύεται να κατανοήσει αυτό που του λέμε, δημιουργούνται εμπόδια στην επικοινωνία και την αλληλεπίδρασή του με το κοινωνικό του περιβάλλον, τότε προκύπτει ανάγκη να κατανοήσουμε βαθύτερα τους τρόπους που ένα παιδί από τη γέννησή του ακόμα αναπτύσσει την αλληλεπίδραση, την επικοινωνία, τη γλώσσα και τελικά την ομιλία και τη γραφή.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψη και στα πλαίσια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των γονέων, των εκπαιδευτικών και όσων άλλων εμπλέκονται με την ανάπτυξη του παιδιού, το Διεπιστημονικό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου “Λόγος και Πράξη” διοργανώνει ανοιχτή ομιλία Λογοθεραπείας με θέμα “Η πιο ωραία ώρα της ημέρας είναι αυτή που επικοινωνούμε”. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/11 και ώρα 18.30 στο χώρο του κέντρου μας Λουριώτη 9 (1ος όροφος), έναντι ιατρείων ΙΚΑ.

Στόχος μας να συζητήσουμε για την τυπική ανάπτυξη των παιδιών αλλά και να εστιάσουμε στις δυσκολίες και τα εμπόδια που εμποδίζουν την αποτελεσματική επικοινωνία. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις δυσκολίες αυτές αλλά και να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε το λόγο, την ομιλία και την επικοινωνία και αλληλεπίδραση των παιδιών.
Η συμμετοχή στην ομιλία είναι δωρεάν! Θα πρέπει να δηλώστε τη συμμετοχή σας ως την Τετάρτη 23/11, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.