Νοσοκομείο Αγρινίου : Η “Διαύγεια” αποκαλύπτει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και της 6ης ΥΠΕ

Tα ωμά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου και της 6ης ΥΠΕ σχετικά με το θέμα που προέκυψε προ ημερών με το ζήτημα του προϋπολογισμού των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου αποκαλύπτει πέραν πάσης αμφισβήτησης η “Διαύγεια”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, για λογοριασμό και της 6ης ΥΠΕ, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τα τοπικά ΜΜΕ για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σχετικά με το ζήτημα του προϋπολογισμού στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα της απόδοσης του 10% του προϋπολογισμού τους, που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Στη “Διαύγεια” μπορεί να δει ο καθένας (εδώ) τι ακριβώς αποφάσισε το ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων στις 26/10/2016 σε σχέση με τον προϋπολογισμό, όταν ακόμη η 6ηΥΠΕ αρνούνταν να δώσει στα νοσοκομεία το 10% της προβλεπόμενης χρηματοδότησης. Στην δεύτερη σελίδα του εγγράφου γίνεται ξεκάθαρα λόγος για “Μείωση των Ορίων Εσόδων με ταυτόχρονη μείωση του αποθεματικού”…! Ενώ στις δύο τελευταίες σελίδες του εγγράφου, το ΔΣ αποφασίσει κατά πλειοψηφία να εγκρίνει την τροποποίηση του προϋπολογισμού “λόγω κινδύνου διακοπής λειτουργίας” των νοσοκομείων, γιατί προφανώς σε διαφορετική περίπτωση θα σταματούσε κάθε οικονομική πράξη στα νοσοκομεία… “Διατυπώνουμε την ανησυχία μας για την επισφάλεια του Νοσοκομείου αν δεν επαρκέσουν οι πιστώσεις για την εύρυθμη λειτουργία” καταλήγει η απόφαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, στην οποία αξίζει να σημειωθεί ότι μειοψήφισαν αντιδρώντας στην μη απόδοση του 10% από την 6ηΥΠΕ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Στ. Μερμίγκης και το μέλος του ΔΣ Π. Παπαδόπουλος, που ήταν υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι.

Την επομένη ημέρα (27/10) και μετά το θόρυβο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα στον Τύπο, μεταξύ αυτών και του ΑγρίνιοCulture.gr, αλλά και η ανακοίνωση συνδικαλιστών από τις μειοψηφούντες παρατάξεις του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου, το ΔΣ των νοσοκομείων συνεδριάζει εκ νέου κατόπιν νέου εγγράφου της 6ηςΥΠΕ και τροποποιεί (δείτε εδώ)τον προϋπολογισμό αυξάνοντάς τον κατά 10%! Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το νεότερο έγγραφο της 6ης ΥΠΕ ξεκινά με την εξής φράση: “Σας ενημερώνουμε ότι ανακαλείται το ως άνω σχετικό έγγραφό μας”… Επομένως είναι εμφανές ότι κάθε άλλο παρά ψευδής είδηση ήταν ό,τι η 6ηΥΠΕ αρχικά αρνήθηκε και μάλιστα με έγγραφό της την απόδοση του 10% του προϋπολογισμού των νοσοκομείων.

Πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσαν να γίνουν τα πραγμάτα… Δυστυχώς για κάθε προπαγανδιστή υπάρχει η “Διαύγεια”! Είναι πλέον ξεκάθαρο ποιοι κάνουν διασπορά ψευδών ειδήσεων! Επιχείρησαν η 6ηΥΠΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου να εκμεταλλευτούν την εντός 24ωρου άτακτη υποχώρησή τους και να παρουσιάσουν ως δήθεν σπουδαία επιτυχία την κανονική εκτέλεση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων και παράλληλα να στοχοποιήσουν τα τοπικά ΜΜΕ δήθεν ως υπονομευτές της προσπάθειάς τους… Ευτυχώς απέτυχαν! Αντίς λοιπόν στο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου να ζητούν από τα ΜΜΕ να υπηρετούν την κομματική προπαγάνδα και αντίς να ωραιοποιούν τις καταστάσεις, ας προσπαθήσουν να καλυτερεύσουν την Υγεία στην πράξη και όχι στα λόγια κι ας προσπαθήσουν να αποκρύψουν τουλάχιστον τη φασιστική λογική που διέπει την “αριστερή” συνείδησή τους.

Δ.Π