Θα καλυφθούν οι άγονες θέσεις στα Περιφερειακά Ιατρεία της Αιτωλοακαρνανίας;

Στην προκήρυξη κενών θέσεων γιατρών σε γενικά νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, δομές Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία, προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Στους γιατρούς που θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας, που έχουν χαρακτηριστεί ως άγονα, θα καταβάλλεται το επίδομα των 400 ευρώ, ως οικονομικό κίνητρο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο παραμένει άγνωστο επί του παρόντος πόσες από τις άγονες θέσεις που προκηρύχθηκαν θα μπορέσουν τελικά να καλυφθούν και αυτό γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι το ενδιαφέρον σημαντικής μερίδας των γιατρών να ενταχθούν στο ΕΣΥ παραμένει αρκετά μειωμένο, ενώ η μετανάστευση προς χώρες του εξωτερικού συνεχίζεται… Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως τις 24 Οκτωβρίου 2016 είχαν εκδοθεί από τον Σύλλογο για γιατρούς-μέλη του 1.018 πιστοποιητικά για το εξωτερικό. Συνολικά από το 2010 έως και την Δευτέρα 24/10/2016, ο ΙΣΑ έχει εκδώσει σε γιατρούς-μέλη του συνολικά 9.330 πιστοποιητικά για το εξωτερικό, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά κατά τη διάρκεια της κρίσης τουλάχιστον 18.000 Ελληνες γιατροί έχουν αναζητήσει καλύτερη εργασία σε χώρες του εξωτερικού.

Στην Αιτωλοακαρνανία προκηρύχθηκαν 21 θέσεις γιατρών για περιφερειακά ιατρεία και Κέντρα Υγείας, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν χαρακτηριστεί ως άγονες… Αναλυτικά :
ΚΥ ΘΕΡΜΟΥ Α ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΘΕΡΜΟΥ Β ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΘΕΡΜΟΥ ΠΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ Α ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΘΕΡΜΟΥ ΠΙ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΘΕΡΜΟΥ ΠΙ ΔΡΥΜΩΝΑ ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΘΕΡΜΟΥ ΠΕΔΥ ΠΙ ΣΙΤΟΜΕΝΩΝ ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ Α
ΚΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΠΙ ΑΕΤΟΥ
ΚΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΠΙ ΛΟΥΤΡΟΥ ΓΙΑ ΕΞΥΠ. ΚΟΙΝ. ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΥ ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΠΙ ΣΑΡΔΗΝΙΩΝ ΓΙΑ ΕΞΥΠ.ΚΟΙΝ.ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΠΕΔΥ ΠΙ ΘΥΡΙΟΥ ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΠΙ ΠΕΡΑΤΙΑΣ ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΩΝ ΠΙ ΑΜΟΡΓΙΑΝΩΝ ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΩΝ ΠΙ ΠΕΡΔΙΚΑΚΙΟΥ ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΩΝ ΠΙ ΦΛΩΡΙΑΔΑΣ ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΜΥΤΙΚΑ Α
ΚΥ ΜΥΤΙΚΑ ΠΙ ΚΑΝΔΗΛΑΣ
ΚΥ ΜΥΤΙΚΑ ΠΙ ΚΑΣΤΟΥ ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΑΝΩ ΧΩΡΑΣ ΠΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝΗΣ ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΑΝΩ ΧΩΡΑΣ ΠΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΓΟΝΟ
ΚΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΠΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣ ΑΓΟΝΟ