Τον χώρισα αλλά τον θέλω πίσω

Άννα ήταν με τον Αλέξανδρο τρία χρόνια όταν συνειδητοποίησε ότι θέλει να γυρίσει σελίδα στη ζωή της.  Ήταν μία απόφαση που δεν την πήρε εύκολα καθώς η σχέση της μπορεί να μην ήταν ιδανική, είχε ωστόσο αρκετά θετικά στοιχεία. Κάτι η ρουτίνα της καθημερινότητας, κάτι ότι η Άννα ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, κάτι κάποιοι μικροκαβγάδες που προστέθηκαν στα παραπάνω την οδήγησαν να κάνει πράξη αυτό που  σκεφτόταν.

Πέρασαν έξι μήνες με αποτυχημένα ραντεβού και μία κατάσταση με έναν τύπο που η Άννα θα ήθελε να ξεχάσει όταν είδε τον Αλέξανδρο να μιλάει στη γωνία της επόμενης διασταύρωσης με μία κοπέλα που ήταν σίγουρη ότι δεν είχε ξαναδεί. Όπως επίσης δεν είχε ξανανιώσει αυτό το μικρό τσιμπηματάκι στη καρδιά. Ζήλεια είπαμε το λένε; Μα αυτή δεν ήταν που τον είχε χωρίσει; Και μάλιστα για καλούς λόγους ή τουλάχιστον έτσι πίστευε τότε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να χωρίσει κανείς. Κι άλλοι τόσοι για να θέλει τον πρώην του πίσω.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η προσπάθεια μίας τέτοιου τύπου επανασύνδεσης είναι πιο εύκολη. Η σκέψη αυτή βασίζεται στο ότι ο πρώην μας δεν είναι στην πραγματικότητα αυτός που μας απέρριψε. Άλλοι σύμβουλοι σχέσεων ωστόσο παρουσιάζουν μία τέτοια περίπτωση να έχει μικρότερες πιθανότητες επιτυχίας εξαιτίας του θυμού και του εγωισμού που μπορεί βιώσει ο πρώην ως αποτέλεσμα της απόρριψης.

Αυτό το οποίο είναι βέβαιο είναι ότι πρόκειται για μία κατάσταση η οποία έχει μεν κοινά με το γενικότερο πλάνο το οποίο σχετίζεται με την επανασύνδεση, παρουσιάζει ωστόσο κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με αυτό.

Παίρνοντας λοιπόν ως δεδομένο ότι κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτοι βεβαιότητα ποια είναι η συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρώην σου και κυρίως το πώς αυτή σχετίζεται με εσένα, οι ειδικοί σε αυτό το κομμάτι σε αποθαρρύνουν από μία κατά μέτωπο επίθεση.

Ποια είναι λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις;

  1. Σταδιακά θα πρέπει να αποκαταστήσεις την επικοινωνία με τον πρώην σου. Προσοχή! Σε αυτό το στάδιο άσε το σε φιλικό επίπεδο χωρίς να κάνεις κάποια νύξη για επανασύνδεση.
  2. Προσπάθησε να τον κάνεις να σου πει αυτός ότι θέλει να ξαναείσαστε μαζί.

Εδώ είναι το δύσκολο σημείο. Δείξε φιλική και άνετη, χρησιμοποίησε το χιούμορ σου, κάνε τον διακριτικά να ξαναθυμηθεί όλα εκείνα που του αρέσουν σε εσένα. Η πρόκληση είναι να μην ξεπεράσεις τα όρια δείχνοντας υπερβολικά διαθέσιμη. Άσε το χρόνο να καλύψει τη ρωγμή που υπέστη η σχέση από το χωρισμό ώστε να έρθετε πάλι κοντά φυσικά και χωρίς πίεση.

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τον χωρισμό σε αυτό το link