«Η Κοινωνία Μπροστά»: Να ολοκληρωθεί τάχιστα ο διαγωνισμός στέγασης των φοιτητών Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την στέγαση των φοιτητών του ΤΕΙ παρουσίασε εμπλοκή λόγω του ότι υποβλήθηκαν ενστάσεις μεταξύ των διαγωνιζομένων για το αρχικό πρώτο στάδιο υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών ως προς την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.
Μετά από αντιδράσεις της Αυτοδιοίκησης και των φοιτητών, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή του διαγωνισμού ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προβλεπόμενης διαδικασίας, παρότι είχαν εκφραστεί έντονες ανησυχίες για το δέον γενέσθαι.
Με βάση την παραπάνω εξέλιξη, ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ θεωρούμε ότι η επιτροπή του διαγωνισμού πρέπει ΑΜΕΣΑ και εντός της προσεχούς εβδομάδας, να προχωρήσει σε:
– Άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και τελική κατακύρωση των διατιθέμενων 98 κλινών σε όσους πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
– Ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου και υπογραφή της σύμβασης με τους κρινόμενους ως αναδόχους.
Ας αντιληφθούμε όλοι ότι ναι μεν η φτώχεια μπορεί να φέρνει μιζέρια και να ωθεί σε αντιπαλότητες και διαγκωνισμούς, αλλά το συμφέρον της πόλης και των φοιτητών, είναι πάνω απ’ όλα. Και κυρίως αυτών των φοιτητών – που κατά τα φαινόμενα αποτελούν και την πλειοψηφία – που προέρχονται από φτωχές λαϊκές οικογένειες και δεν μπορούν να περιμένουν και να αιμορραγούν οικονομικά άλλο. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια νέων καθυστερήσεων.
Και με την ευκαιρία καταθέτουμε μία πρόταση: Στον εν λόγω διαγωνισμό δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για την μίσθωση 24 κλινών στο Αίγιο. Μήπως πρέπει και αυτές να δοθούν στο Μεσολόγγι μιας και υπάρχει προϋπολογισθείσα σχετική πίστωση, κ. Πρόεδρε του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας;