Ενημερωθείτε για την κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και τις απαραίτητες συσκευές

Η οξυγονοθεραπεία εφαρμόζεται σε κατάσταση υποξυγοναιμίας ενός οργανισμού, με αιτία συγκεκριμένες ασθένειες που κάνουν τον οργανισμό να ανεπαρκεί από τις σωστές ποσότητες οξυγόνου. Ο γιατρός είναι ο αρμόδιος σε κάθε περίπτωση να προτείνει τόσο την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου που πρέπει να λάβει ο ασθενής όσο και τον τρόπο λήψης αυτού.

Πριν από τη χορήγηση αυτή, γίνεται πάντα μέτρηση των αερίων του αίματος με στήλες υδραργύρου για να βρεθεί κατά πόσο αποκλίνει από τις φυσιολογικές τιμές. Ανάλογα με τα αποτελέσματα το άτομο μπορεί να αντιμετωπίζει αναπνευστική ανεπάρκεια ή να θεωρείται ότι πάσχει από βαριά έλλειψη οξυγόνου, γεγονός που καταδεικνύει ότι πρέπει να γίνει άμεση χορήγησή του.

Αν δεν γίνει αυτό μπορεί να προκληθεί σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια και σοβαρή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

Χρονικό διάστημα λήψης οξυγόνου

Αυτό μπορεί να καθοριστεί από τον ίδιο τον γιατρό, αφού κάποιοι ασθενείς μπορεί για το υπόλοιπο της ζωής τους να χρειαστούν οξυγονοθεραπεία κατά τον ύπνο ή σε εξάρσεις και δύσκολες καταστάσεις.

Ποιες είναι οι συσκευές που χρειάζεται ο ασθενής;

Νεφελοποιητές: Οι νεφελοποιητές είναι συσκευές που διευκολύνουν κατά πολύ την χορήγηση εισπνεόμενων φαρμάκων. Χρησιμοποιώντας την συσκευή ο ασθενής λαμβάνει φάρμακα σε μορφή αερίου ή σταγόνας, προκαλώντας ύφεση συμπτωμάτων από την στιγμή που η φυσιολογική χορήγηση ήταν αδύνατη.

Συσκευές cpap: Σε περίπτωση υπνικής άπνοιας είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μία συσκευή cpap, που σας ανακουφίζει από κάθε πίεση σε εισπνοή και εκπνοή. Σε αρκετές – αν όχι σε όλες- περιπτώσεις η χορήγηση της συσκευής καλύπτεται από τα ταμεία.

Συσκευές bpap: Όσοι από τους ασθενείς έχουν ανάγκη από υψηλές πιέσεις σε περίπτωση ενός έντονου συνδρόμου πρέπει να επιλέξουν αυτές τις συσκευές για μία αυτοματοποιημένη θεραπεία με μοναδικά πλεονεκτήματα.

Δείτε περισσότερα μέσα από την ιστοσελίδα ANG Medicals . Η εταιρεία προσφέρει ενοικιάσεις ή πωλήσεις ιατρικού εξοπλισμού σε ανταγωνιστικές τιμές!