Ερωτηματικά από τον τρόπο που ΠΕΕΓΕΠ προσφέρεται “αφιλοκερδώς” για το πάρκο

Τουλάχιστον περίεργη ήταν η προσπάθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου να καταθέσει στο δήμο Αγρινίου να καταθέσει την αφιλοκερδή προσφορά της για τη μελέτη του Πάρκου Αγρινίου. Ο δήμος Αγρινίου έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα (δείτε στη συνέχεια) που έλαβε από την ΠΕΕΓΕΠ, από τα οποία προκύπτει ότι αρχικά η ΠΕΕΓΕΠ δεν είχε προτείνει τίποτα αφιλοκερδώς, αλλά αντιθέτως η πρόταση για αφιλοκερδή προσφορά έφτασε στο δήμο Αγρινίου, αφού πρώτα ο Δ. Τραπεζιώτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 21/11 έκανε λόγο για αφιλοκερδή προσφορά από την ΠΕΕΓΕΠ… Αυτός ο τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΠΕΕΓΕΠ δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά…

Από τη δημτική αρχή Αγρινίου ισχυρίζονται πως η επιστολή της ΠΕΕΓΕΠ δεν ήρθε ποτέ στο αρμόδιο γραφείο (Δημοτικό Συμβούλιο) με email ή fax, ούτε καν στο γραφείο Δημάρχου.Το πρώτο έγγραφο ήρθε στις 21/11/2016 και ώρα 12.39 μ.μ σε fax υπηρεσίας του Δήμου και δεν αναφέρει πουθενά την έκφραση «για την αφιλοκερδή εκπόνηση».
Το δεύτερο έγγραφο ήρθε στις 21/11/2016 και ώρα 6.33 μ.μ. στην ίδια υπηρεσία με το πρώτο, η οποία δεν λειτουργεί απόγευμα ενώ αντίθετα το αρμόδιο γραφείο ( Δημοτικού Συμβουλίου) ήταν ανοικτό ενόψει της συνεδρίασης του Δ.Σ.
Το τρίτο έγγραφο που φέρει και τη σημείωση «ορθή επανάληψη» ήρθε στις 21/11/2016 και ώρα 20.21 μ.μ. πάλι στο fax της προηγούμενης υπηρεσίας που δεν λειτουργεί απόγευμα.
Η διαφορά των εγγράφων έγκειται στο εξής:
Το δεύτερο έγγραφο στη δεύτερη παράγραφο συμπληρώνει την έκφραση «Ημερίδα δράσης ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου». Στο τρίτο έγγραφο που φέρει και τον τίτλο «Ορθή επανάληψη» συμπληρώθηκε η φράση «για την αφιλοκερδή εκπόνηση» και «με κάλυψη λειτουργικών εξόδων».
Όπως είναι κατανοητό, στο πρώτο έγγραφο δεν αναφέρει πουθενά τη φράση «αφιλοκερδή». Αντιθέτως, ο κ. Τραπεζιώτης μοίρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο το τρίτο έγγραφο χωρίς τη σημείωση «ορθή επανάληψη», λέγοντας προς το σώμα ότι η μελέτη είχε προταθεί να γίνει δωρεάν προς το Δήμο. Ο κ. Τραπεζιώτης έκανε αναφορά στο συγκεκριμένο έγγραφο στο Δημοτικό Συμβούλιο στο 5ο λεπτό της Συνεδρίασης δηλαδή περίπου στις 19.30. Αποχώρησε δε από τη συνεδρίαση χωρίς να επιστρέψει, περίπου στο 35ο με 40ο λεπτό δηλαδή στις 20.05 με 20.10. Υπενθυμίζεται ότι το τρίτο έγγραφο με τίτλο «ορθή επανάληψη» ήρθε στην υπηρεσία του Δήμου στις 20.21 μ.μ., δηλαδή μετά την αποχώρηση του κ. Τραπεζιώτη.