Καραμανλής : Η πρόταση του ΤΕΕ η καλύτερη για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια

Αυτοκριτική Καραμανλή για το “Άκτιο – Αμβρακία” και “καρφιά” σε Σπίρτζη
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στα τοπικά ΜΜΕ κατά την επίσκεψή του στο Αγρίνιο ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Υποδομών του κόμματος Κ. Καραμανλής.

Ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Αιτωλοακαρνανία στον τομέα των υποδομών είναι πολύ πίσω και σημείωσε πως τώρα που ολοκληρώνονται τα μεγάλα έργα, η Πολιτεία πρέπει να κάνει ένα σχεδιασμό για την επόμενη δεκαετία. “Η Ιόνια Οδός θα αλλάξει την αναπτυξιακή όψη του νομού, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλα σημαντικά έργα που πρέπει να δούμε και γνωρίζετε πως η ΝΔ έχει δεσμευθεί για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραμανλής. Μάλιστα ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ εκτίμησε πως η πρόταση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας είναι η καλύτερη πρόταση για το συγκεκριμένο έργο, ενώ ξάφνιασε εκτιμώντας πως ο Υπ. Υποδομών κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην Ιόνια Οδό θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Σχετικά με τον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία ο Κ. Καραμανλής ανέφερε πως “δυστυχώς το 2008 που το έργο είχε ξεκινήσει έγινε κατάτμηση σε τέσσερα σημεία και αυτό έφερε πολύ μεγάλα προβλήματα, διότι συνήθως όταν γίνονται κατατμήσεις, αυξάνεται το ρίσκο και το έργο ποτέ δεν γίνεται”. Πρόσθεσε μάλιστα πως αν το έργο δεν ολοκληρωθεί το έργο το 2020 χάνονται τα χρήματα. “Μια λύση που δεν την προκρίνουμε, αλλά μας πιέζει ο χρόνος, είναι μια εργολαβία – σκούπα, ακριβώς γιατί υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση” εκτίμησε ο Κ. Καραμανλής. Παράλληλα κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Υπουργός Υποδομών χαρακτήρισε στο πρόσφατο παρελθόν το Άκτιο – Αμβρακία ως “έργο Σουφλιά” ανέφερε δηκτικά : “ο κύριος Σπίρτζης έκανε ακριβώς το ίδιο (σ.σ. κατάτμηση) στο Πάτρα – Πύργος” και πρόσθεσε “ένα ζήτημα που πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι πολιτικοί είναι ότι όταν γίνονται λάθη πρέπει να τα αναγνωρίζουμε. Ο σχεδιασμός στο συγκεκριμένο έργο ήταν ένας σχεδιασμός που μπορεί εκείνη την εποχή να είχε λογική, αλλά σήμερα δεν έχει λογική, οπότε το θέμα δεν είναι να κατηγορεί ο ένας τον άλλον, αλλά να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Εμείς μαθαίνουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχω την αίσθηση ότι δεν έχει μάθει….”

Αναλυτικά στο ηχητικό η συνέντευξη τύπου του Κ. Καραμανλή