Πως θα επιλέξετε ένα καλό μαχαίρι επιβίωσης-κυνηγιού;

Οι δραστηριότητες που γίνονται στην φύση διαχωρίζονται σε πολλές κατηγορίες και μία από αυτές είναι το κυνήγι και η επιβίωση. Όποιος ασχολείται με τέτοιου είδους δραστηριότητες λοιπόν, γνωρίζει καλά τη χρησιμότητα που έχει ένα καλό μαχαίρι σαν εξοπλισμός.

Οι κίνδυνοι σε κάποια αφιλόξενα μέρη, η επαφή με άγρια ζώα στο κυνήγι, κάποια εμπόδια που μπορεί να χρειαστεί να κόψετε, σίγουρα χρειάζονται έναν πολύ καλό φίλο που δεν θα σας προδώσει ποτέ, ένα κυνηγετικό μαχαίρι με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.Στο Survival Club θα βρείτε μία προσεγμένη ποικιλία, από μαχαίρια επιβίωσης, μαχαίρια κυνηγιού και επιχειρησιακά μαχαίρια που μπορεί να γίνουν η αιτία για να παραμείνετε ζωντανοί σε έναν μεγάλο κίνδυνο. Χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε είναι η στιβαρότητα, τα ποιοτικά υλικά και η λειτουργικότητα. Οι ειδικοί του survival σας συμβουλεύουν!

Ιδανικό μήκος λεπίδας
Τα μαχαίρια που βοηθούν στην επιβίωση και σε δραστηριότητες όπως το κυνήγι, πρέπει να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε πλήθος δραστηριότητες. Σε γενικές γραμμές το ιδανικό μήκος λεπίδας είναι έως 20 εκατοστά. Έτσι, εξασφαλίζεται μία καλή αναλογία μεγέθους και χρηστικότητας.

Προτεινόμενο είδος της λαβής
Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά είδη λαβής. Μπορεί να αποτελούνται από μέταλλο και από φυσικό υλικό στις άκρες για περισσότερη άνεση και να έχουν γυρτή επιφάνεια ή μεγάλη καμπύλη. Η λαβή συνήθως προκύπτει από το είδος της δραστηριότητας.

Κατάλληλο πάχος λεπίδας
Συνήθως το πάχος λεπίδας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 7 χιλ. Γενικώς, όσο πιο λεπτή είναι η λεπίδα τόσο πιο εύκαμπτη και λεπτομερειακή εργασία προσφέρει ενώ όσο πιο παχιά είναι τόσο η εργασία που προσφέρει είναι πιο στιβαρή. Σημαντικό είναι να προσέξετε ώστε η μύτη της λεπίδας να είναι ανθεκτική, αφού δέχεται μεγάλη καταπόνηση.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά μαχαίρια της Ka – Bar (Δείτε τα όλα εδώ)

16303_-600x600Ένα μαχαίρι για επιχειρησιακή διάσωση
Το μαχαίρι KA-BAR BK2 με εργονομική λαβή που μπορεί να κόψει από συρματοπλέγματα μέχρι θραύστες. Ιδανικό για επιχειρησιακές διασώσεις, από χρήστες με γάντια ή χωρίς.

5703_-600x600Ευέλικτο μαχαίρι επιβίωσης

Το DEATH DAGGER είναι ένα πολυδύναμο εργαλείο που έχει σχεδιαστεί, ώστε να αντεπεξέρχεται στους μεγαλύτερους κινδύνους. Η λαβή του είναι κατασκευασμένη από συνθετικό υλικό για περισσότερη άνεση. Παρέχεται σε δύο χρωματισμούς για να επιλέξετε.

41nhvvkxjql-_sy300_

 

Εξαιρετικό κυνηγετικό μαχαίρι

Στιβαρή κατασκευή, φιλική λαβή, λειτουργική θήκη! Βρείτε το μαχαίρι κυνηγιού KA BAR AD. BAKON BACONMAKER.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα με στρατιωτικά είδη  Survival θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για τις δραστηριότητες σας στην ύπαιθρο και όχι μόνο!

Survival Cub
Κατάστημα Κηφισιάς
Κηφισίας 232, Τ.Κ. 145 62, Κηφισιά
Τηλ. 210-8019751 (Υποστήριξης)
Κατάστημα Μοναστηράκι
Κυνέτου 4 (κάθετη στην Ηφαίστου), Τ.Κ. 105 55, Μοναστηράκι
Τηλ. 210-3212420 (Υποστήριξης)