ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας :Ακόμη εκκρεμεί η έκδοση αποφάσεων για τους πλημμυροπαθείς Μεσολογγίου – Ναυπακτίας

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας

Οι επαγγελματίες του Μεσολογγίου και της Ναυπακτίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2016 βρίσκονται στα πρόθυρα της καταστροφής.

Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εργασίας, και τις επιλεκτικές επισκέψεις της κας Υπουργού στο νομό μας, η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για ασφαλιστικές διευκολύνσεις και αναστολή καταβολής δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη εκκρεμεί. Όπως η ίδια δήλωσε κατά τη διάρκεια «κλειστής» συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πετύχουμε αυτή την επαφή γιατί μπορούμε να κατανοήσουμε τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην καθημερινότητά τους και συντονισμένα να βρούμε λύσεις, ώστε να προχωρήσουμε την επόμενη ημέρα».
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην κυρία υπουργό ότι εργαζόμενοι σ’ αυτή τη χώρα είναι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι μάλιστα υπερφορολογούνται αν και βλέπουν τον κύκλο εργασιών τους συνεχώς να μειώνεται. Παρ’ όλα αυτά αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν και να είναι παράλληλα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Ήδη εντός των επόμενων ημερών και ενώ οι ζημιές τους δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί, ελεύθεροι επαγγελματίες που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές του Οκτωβρίου θα κληθούν να καταβάλλουν και πάλι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ και έως τις 28 Φεβρουαρίου τις αυξημένες εισφορές προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είναι έκθετη και οφείλει άμεσα να λάβει μέτρα ανακούφισης των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τις εκτεταμένες πλημμύρες. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο πέρα από το αυτονόητο. Η πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός για όλους τους συμπολίτες μας, πολλώ δε μάλλον όταν οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν δεσμευθεί στο κοινοβούλιο γι’ αυτό.
Ας τηρήσουν επιτέλους τις δεσμεύσεις τους.