Αποκλεισμός με συντριβή για τον Παναιτωλικό στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ καθάρισε 4-1 τον Παναιτωλικό και σφράγισε το εισιτήριο στην οκτάδα του Κυπέλλου. Ο Παναιτωλικός με πρώτη φορά στο πάγκο του τον Μάκη Χάβο δεν μπόρεσε να διεκδικήσει σε καμία περίπτωση την πρόκριση που είχε ουσιαστικά κριθεί από το ματς του Αγρινίου.

Ο ΠΑΟΚ για ακόμα ένα παιχνίδι δημιούργησε πολλές τελικές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.Ο Κάνιας στο 9’ έπιασε ένα δυνατό ευθύβολο σουτ, που ανάγκασε τον Κυριακίδη να πέσει στη γωνία του για να διώξει τη μπάλα. Στο 14’ ήταν η σειρά του Κίτσιου με ωραία προσπάθεια και σουτ να απειλήσει την εστία του Παναιτωλικού, με τον Ελληνα πορτιέρε και πάλι να είναι στη σωστή θέση.Στο 16’ ο Περέιρα, λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της διοργάνωσης όταν από μακρινή απόσταση επιχείρησε – ανεπιτυχώς- να κρεμάσει τον Κυριακίδη.Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Κουλούρης που άγγιξε σε δύο περιπτώσεις (29’ και 40’) το γκολ, χωρίς επιτυχία.

Δύο γκολ σε ένα λεπτό…
Στο 41’ ο Κουλούρης, ήταν ο παίκτης που με κεφαλιά πάσα μετά από σέντρα του Κίτσιου, έστρωσε την μπάλα στον Δεληγιαννίδη, με τον νεαρό μπακ να ανοίγει λογαριασμό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.Σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Μάκη Χάβου που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας του Αγρινίου δέχτηκε και δεύτερο γκολ, ένα μόλις λεπτό μετά το 1-0. Αυτή τη φορά σκόρερ, ήταν ο Μπίσεσβαρ, με το μισό γκολ να ανήκει στον Σάκχοφ, καθώς ήταν αυτός που έκλεψε τη μπάλα από τον Παπουτσογιαννόπουλο και την έστρωσε στον Ολλανδό που από ‘κει και πέρα είχε εύκολο έργο!

Στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους ο ΠΑΟΚ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Κουλούρης, από το κόρνερ του Περέιρα, σημάδεψε το δοκάρι και από κοντά ο Εβγέν Σάχοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κυριακίδη.
Το κύπελλο ταιριάζει στον Ουκρανό χαφ, καθώς το πρώτο του γκολ το είχε σημειώσει στο 0-7 επί του Πανελευσινιακού και βρήκε ξανά δίχτυα στην ίδια διοργάνωση, δευτερόλεπτα πριν αφήσει τη θέση του στον Χάρη Χαρίση.Στο 64ο λεπτό ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς πέρασε στον αγώνα στη θέση του Μπίσεσβαρ. Ο 26χρονος επιθετικός στην πρώτη εμφάνιση του με τη φανέλα της νέας του ομάδας, σκόραρε από την άσπρη βούλα. Στο 77’ Μύγας βρήκε το πρόσωπο του Περέιρα μέσα στην μεγάλη περιοχή κι ο Πρίγιοβιτς ευστόχησε στο πέναλτι κάνοντας το 4-0 και για τον ίδιο το ιδανικό ντεμπούτο.Στις καθυστερήσεις ο Μύγας έκανε εξαιρετική προσπάθεια έβγαλε και την σέντρα και ο Πάουλο με ωραία κεφαλιά έκανε το 4-1.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Δεληγιανίδης, Κίτσιου, Κάνιας, Σάκχοφ (55′ Χαρίσης), Μυστακίδης, Μπίσεσβαρ (63′ Πρίγιοβιτς), Περέιρα, Κουλούρης (71′ Πέλκας).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Τσοκάνης (69′ Ρότσα), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουτρομάνος, Μουνιός (62′ Λόπες), Πάολο, Φάρλεϊ (76′ Βασιλούδης), Κλέσιο.