Τι απαντά ο Εμπoρικός Σύλλογος στην αναφορά Κατσούλη για τη Μαρίνα

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Αφορμή της παρούσας ανακοίνωσης αποτελεί η πρόσφατη δήλωση του πρώην Δημάρχου Μεσολογγίου και νυν Δημοτικού Συμβούλου, κ. Παναγιώτη Κατσούλη, αναφορικά με ένα από τα πλέον σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα του τόπου μας, αυτό της Μαρίνας Μεσολογγίου.

Στο σχετικό κείμενό του, ο κ. Κατσούλης κάνει αναφορά στον Σύλλογό μας, επικαλούμενος απραξία και αδιαφορία από πλευράς μας για το χρονίζον πρόβλημα της λειτουργίας της Μαρίνας Μεσολογγίου.Θέλοντας να αποφύγουμε την όποια περαιτέρω σύγχυση αισθανόμαστε την ανάγκη να λύσουμε όλες τις απορίες που έχουν ανακύψει σχετικά με το ποια είναι η θέση μας επί του ζητήματος και ποιες οι ενέργειές μας.

Παρά το γεγονός ότι σεβόμαστε πάντα την αυτονομία των επιχειρήσεων, δεδομένου ότι εν προκειμένω μιλάμε για ένα ιδιαιτέρως κομβικό ζήτημα για την ανάπτυξη της πόλης, πραγματοποιήσαμε προ ημερών (Τρίτη, 24 Ιανουαρίου), μετά από πρόσκλησή μας, θεσμική συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης, Νίκο Καραπάνο, με παρόντες τους Αντιδημάρχους, Γιώργο Καραπαπά και Σπύρο Καρβέλη, καθώς και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβούλιου της Μαρίνας, Λεωνίδα Βλάχο, βάζοντας κορυφαίο θέμα στην ατζέντα της συζήτησης την Μαρίνα Μεσολογγίου.

Στην εν λόγω συνάντηση ενημερωθήκαμε εκτενώς σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τη λειτουργία της Μαρίνας Μεσολογγίου, δεδομένου μάλιστα ότι στις 17 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η τριετής συμβατική προθεσμία και της δεύτερης κατά σειρά σύμβασης που υπεγράφη από την εταιρεία και καμία πρόοδος δεν έχει συντελεστεί όσον αφορά τα έργα που προβλέπονταν να υλοποιηθούν.

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, ούσα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη πάνω στο δισεπίλυτο αυτό θέμα σκοπεύει να προγραμματίσει συνάντηση και με το Υπουργείο Τουρισμού, καθ’ ύλην αρμόδιο επί του θέματος, ώστε να λάβει πλήρη ενημέρωση σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την μη αδειοδότηση της Μαρίνας Μεσολογγίου έως τώρα, ώστε αμέσως μετά να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς του Συλλόγου, που θα δώσουν την πολυπόθητη ώθηση για την ορθή λειτουργία της Μαρίνας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ