Η εκδήλωση για τη γυναίκα του 2ου ΕΠΑ.Λ. σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

Στις 3/3/2017 στην γλυπτοθήκη Καπράλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα … το άσβεστο Φως». Η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου οργανώθηκε από το 2 ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο χαρισματικός Γλύπτης κος Παπασάικας Βασίλειος.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμήσει τη γυναίκα ως πηγή δημιουργίας και έμπνευσης. Ήταν ένα οδοιπορικό στο οποίο συνδιαλέχτηκε ο λόγος και η μουσική, για τη γυναίκα, που διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο της ΖΩΗΣ….
εκδήλωση  του 2ου ΕΠΑ.Λ. σε συνεργασία  με το Μουσικό ΣχολείοΟ κος Παπασάικας Βασίλειος ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης προσέγγισε με ξεχωριστό τρόπο το θέμα, εστιάζοντας την ομιλία στο ρόλο τη Γυναίκας ως διαμορφωτής των κοινωνιών. Η ενδελεχής και άριστη γνώση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας ήταν χαρακτηριστική και εμφανής στο λόγο του.
Η κυρία Γούτου Μαρία, διακεκριμένη καθηγήτρια μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, καθήλωσε το κοινό επιλέγοντας ποιοτικές μουσικές συνθέσεις και διευθύνοντας επιδέξια την ορχήστρα της.
Η κα Παπά Αγγελική φιλόλογος και κα Ζέικου Κατερίνα Αγγλικής Φιλολογίας επέλεξαν αποσπάσματα από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία τα οποία απήγγειλαν οι μαθητές. Οι ερμηνείες τους συνοδεύτηκαν από αντίστοιχες εικόνες που προβάλλονταν σε βιντεοθόνη. Τραγούδια αφιερωμένα στη Γυναίκα αποτέλεσαν μουσικές γέφυρες στις απαγγελίες των μαθητών. Την αίθουσα κοσμούσαν επίσης, εικαστικές δημιουργίες των μαθητών.
Το κοινό του Αγρινίου τίμησε ιδιαίτερα την εκδήλωση με την αθρόα προσέλευσή του…