Το 17ο Δημοτικό Αγρινίου σε πρόγραμμα με τη συνεργασία της N.A.S.A.

Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου συμμετέχει στο Διεθνές πρόγραμμα της N.A.S.A. “MISSION X” με θέμα: «Train like an Astronaut».

Με πρωτοβουλία της N.A.S.A., E.S.A. και άλλων διαστημικών πρακτορείων από όλο τον κόσμο, οι μαθητές της Τρίτης Δημοτικού του σχολείου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Μποτίνη Γεωργίας ΠΕ11, κ. Κατσικογιώργου Μαρίνας ΠΕ08, και κ Σούλα Βασίλειο ΠΕ19 , ενημερώνονται σε θέματα υγιεινής διατροφής , ενυδάτωσης του οργανισμού και δοκιμάζονται σε φυσικές δραστηριότητες σχετικές με την σωματική προετοιμασία ενός αστροναύτη. Παράλληλα αποκτούν γνώσεις για το διάστημα, τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν εκεί και μαθαίνουν πώς αυτές επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Διευθύντρια του σχολείου, κα Κωνσταντίνα Τασούλη, η εμπλοκή των σχολικών μονάδων σε προγράμματα παγκόσμιας εμβέλειας βοηθάει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών, στην ανταλλαγή γνώσεων και δεξιοτήτων, δίνοντας άλλη διάσταση στην βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Επίσης όπως τονίζει, εκπαιδευτικοί και μαθητές ως ενεργοί πολίτες της σχολικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, που ραγδαία εξελίσσεται και αλλάζει, μέσα από παρόμοια προγράμματα εμπλέκονται άμεσα με το θέμα, απελευθερώνεται η δημιουργικότητά τους και προάγεται η βιωματική-εμπειρική μάθηση. Επιπλέον ενισχύεται η αυτοπεποίθηση, η ανάληψη πρωτοβουλιών, η συνεργασία, αναπτύσσονται δεξιότητες έτσι ώστε μέσα από την αυτοπραγμάτωση, να παράγεται γνώση. Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις και συμβαδίζοντας με τον παλμό της σύγχρονης κοινωνίας, υιοθετούν μια πιο υγιή στάση ζωής και συμπεριφορές που συμβάλλουν στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής τους υγείας αλλά και για στην αναβάθμιση του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Οι δράσεις των μαθητών αναρτώνται στην ιστοσελίδα:
http://trainlikeanastronaut.org/content/17-primary-school-agrinio/021017