Αισιοδοξία για αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου μέχρι το τέλος του 2017 [HDvideo]

Μπορεί στην ανοιχτή συγκέντρωση που συγκάλεσε η Επιτροπή Κατοίκων για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Αγρινίου, παρουσία του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Μ. Ζαμπάρα και του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Δ. Μιχάλη, να μην προέκυψαν συνταρακτικές ειδήσεις, ωστόσο δόθηκε ένα χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που ήδη δρομολογούνται τόσο για τη φύλαξη του παλιού νοσοκομείου, όσο και για την αξιοποίησή του.

Φύλαξη μέχρι το Πάσχα
Πρώτα από όλα θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως για πρώτη φορά από τριάμιση και πλέον χρόνια θα υπάρξει επιτέλους φύλαξη στο παλιό νοσοκομείο και έτσι θα πάψουν οι εγκαταστάσεις του να είναι έρμαιο σε κάθε επίδοξο πλιατσικολόγο. Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Δ. Μιχάλη βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την τοποθέτηση καμερών στο χώρο, αλλά και την τοποθέτηση φυλάκων. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα και σύμφωνα με το Δ. Μιχάλη περίπου το Πάσχα η εποπτεία του χώρου θα είναι γεγονός.

Έγκριση για το “Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου”, όμως αναζητείται ΕΣΠΑ
Από εκεί και πέρα ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μ. Ζαμπάρας ανέφερε πως έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας η μετατροπή της πτέρυγας του νοσοκομείου όπου λειτουργούσε η ΜΕΘ σε “Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου”, που θα ονομαστεί Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Ωστόσο ο Μ. Ζαμπάρας, από τη στιγμή που δεν έχει ανοίξει ακόμη σχετική πρόσκληση στο ΕΣΠΑ, απέφυγε να αναφερθεί στο χρονικό ορίζοντα ένταξης και υλοποίησης του έργου. Πάντως με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ακόμη σχετική πρόσκληση στο ΕΣΠΑ, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι θα είναι ευτύχημα αν μέχρι το τέλος του 2018 η Μονάδα Υγείας έχει λάβει σάρκα και οστά στο παλιό νοσοκομείο.

Δ. Μιχάλης : Διοικητικές υπηρεσίες και φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, νοσηλευτική σχολή, ξενώνας “Αργώ” και ΕΚΑΒ μέχρι το τέλος του έτους
Στις πιο χειροπιαστές προσπάθειες αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου αναφέρθηκε ο Δ. Μιχάλης σημειώνοντας ότι στους χώρους του παλιού νοσοκομείου θα στεγαστούν οι διοικητικές υπηρεσίες και το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, η νοσηλευτική σχολή του νοσοκομείου Αγρινίου, ο ξενώνας “Αργώ” του νοσοκομείου και το ΕΚΑΒ (που τώρα στεγάζεται σε ακατάλληλα προκάτ στο προαύλιο του νοσοκομείου και θα μετεγκαστασθεί). Μάλιστα αποκάλυψε ότι προ ημερών ήρθε από τον ΕΟΠΥΥ η πρότασή του για το ποιον ακριβώς χώρο του παλιού νοσοκομείο θέλει να χρησιμοποιήσει και σε συνεργασία με το δήμο Αγρινίου θα προχωρήσει η μελέτη για τη μετατροπή του χώρου. Για τη χρηματοδότηση των δράσεων αυτών ο Δ. Μιχάλης ανέφερε ότι μέρος της θα προκύψει από το προϋπολογισμό του νοσοκομείου, από χρηματοδοτικά προγράμματα πέραν του ΕΣΠΑ -δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα- και από πρόσθετη ενίσχυση που έχει ζητηθεί από το Υπ. Υγείας. Το ενθαρρυκτικό είναι πως ο Δ. Μιχάλης δήλωσε πως μπορεί μεν να μην μπορεί να προσδιορίσει χρονικά πότε θα γίνει το καθένα από τα παραπάνω, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος πως αυτή η μεταφορά των υπηρεσιών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.