Κυριακίδης: «Δεν υπάρχει χρόνος και υπομονή για τους Έλληνες τερματοφύλακες»

Θέση για την κριτική που δέχεται στον ΠΑΟΚ ο Παναγιώτης Γλύκος πήρε ο Δημήτρης Κυριακίδης. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Kick off» του ΣΚΑΪ και σχολίασε το ντέρμπι «δικεφάλων» αλλά και την βαθμολογική θέση της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

ΚυριακίδηςΑναλυτικά:
Για το ντέρμπι: «Έπαιξαν δύο μεγάλες ομάδες. Περίμενα τον ΠΑΟΚ πιο ανταγωνιστικό έκανε πάρα πολλά λάθη και νομίζω πως η ΑΕΚ νίκησε δίκαια».

Για το εάν ένα λάθος μπορεί να επηρεάσει έναν τερματοφύλακα: «Το σημαντικό μετά από ένα λάθος είναι να το ξεχάσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ειδικά αν γίνει νωρίς στο παιχνίδι πρέπει να βρεις τα ψυχικά αποθέματα και να συνεχίσεις».

Για τις ομάδες, εκτός των μεγάλων, που βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία: «Οι ομάδες που είναι ψηλά έχουν παίκτες που είναι αρκετά χρόνια μαζί, όπως η Ξάνθη ο Πανιώνιος και ο ΠΑΣ. Έχουν ομοιογένεια κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Στον Παναιτωλικό έχουμε αλλάξει προπονητές και παίκτες και δεν έχουμε την ανάλογη χημεία».

Για το ποιοι παίκτες στα ματς που αντιμετώπισε την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ τον άγχωσαν περισσότερο: «Η πίεση ήταν αρκετά μεγάλη, ειδικά με τον ΠΑΟΚ παίξαμε τέσσερις φορές και δεν κερδίσαμε καμία. Είναι μία καλή ομάδα που μας δυσκόλεψε σε όλα τα ματς. Με την ΑΕΚ κερδίσαμε μέσα και στο ΟΑΚΑ είχαμε την τύχη να πάρουμε την ισοπαλία».

Για το δεύτερο γκολ του Αραούχο: «Είναι κάποια γκολ που όσο καλή θέση και να έχεις δεν μπορείς να αντιδράσεις. Ήταν ένα απίθανο γκολ κι εκεί πρέπει κι εμείς ως τερματοφύλακες να δώσουμε το χέρι στον αντίπαλο. Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο όταν έχεις την μπάλα παίζεται και όταν πρέπει να κάνεις κίνηση. Σήμερα η ΑΕΚ είχε τρομερή κίνηση, δημιούργησε προβλήματα ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν στατικός.

Για τον Γλύκο: «Eίναι πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ. Έχουν περάσει και ξένοι τερματοφύλακες απ’ την ομάδα. Είναι θέμα της ομάδας να το δει, εγώ δεν είμαι αρμόδιος αλλά νομίζω πως με την πρώτη κακή στιγμή δεν είναι σωστό. Έχουμε καλούς Έλληνες τερματοφύλακες αλλά δεν έχουμε χρόνο και υπομονή και με ένα δύο λάθη ψάχνουμε για άλλες λύσεις. Κι εγώ άνθρωπος είμαι, αν έπαιζα στον ΠΑΟΚ μπορεί να έκανα λάθη, δεν αλλάζει την κατάσταση τον αν λέγεσε Κυριακίδης ή Γλύκος».

Πηγή: sport-fm.gr