Κωστούλας: «Αναδιάρθρωση; Η απόφαση ήταν για τα media»

Ο Φώτης Κωστούλας εξήγησε γιατί από την πρώτη στιγμή διαφωνεί με τα όσα έγιναν την Τετάρτη στο Δ..Σ της Σούπερ Λιγκ

Ο Φώτης Κωστούλας από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί εναντίον του τρόπου που ψηφίστηκε-παρουσιάστηκε η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού μίλησε στο «Metropolis» για την συγκεκριμένη θέση του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για το λόγο που δεν ψήφισε το νέο σύστημα: «Ενώ όλο τον καιρό λέμε ότι θα καταλήξουμε σε δύο βασικές προτάσεις που θα τεθούν υπό ψήφιση αυτό δεν έγινε έτσι. Θεώρησα ότι δεν είναι σωστός ο τρόπος λειτουργίας και ήμουν ενάντια στην ψήφο αυτή».

Για τη μείωση των ομάδων: «Είμαι αδιάφορος. Δεν θεωρώ ότι το 14 θα σώσει το ποδόσφαιρο και το 16 το πάει πίσω. Θα μπορούσαμε να είμαστε 16 ομάδες και να έχουμε και πλέι οφ και πλέι άουτ. Δεν θα βοηθήσει κάπου η μείωση. Κάνουν λάθος όσοι το πιστεύουν. Για τον ανταγωνισμό πρέπει να ενισχυθούν οι ομάδες που έχουν λειψά οικονομικά και τα φέρουν δύσκολα βόλτα. Εάν αλλάξει και γίνει όπως είχαμε πει δε θα έχω πρόβλημα να το ψηφίσω. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και υπάρχουν τέσσερις ομάδες και οι υπόλοιπες κουνάμε το χέρι λέγοντας καλή Ευρώπη. Μόνο αυτές δεν έχουν το φόβο. Τη μη σιγουριά την έχουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Είναι και οικονομικό το πρόβλημα του ανταγωνισμού. Όταν μια μικρή ομάδα έχει δύο εκατομμύρια για να εξασφαλίσει 25 παίκτες και αντίστοιχα οι μεγάλες ομάδες για το ίδιο έχουν πολλά εκατομμύρια. Είναι επίσης τι κάνει κανείς με αυτά τα λεφτά. Υπάρχουν τέτοιου είδους κριτήρια. Εσείς κάτω από τους τέσσερις παίρνετε αυτά τα παιδιά και τίποτα παραπάνω. Αυτό θέλουμε να αλλάξουμε».

Για τις αποφάσεις που ψηφίστηκαν: «Είμαι σίγουρος ότι δεν πήραμε καμία απόφαση. Η απόφαση αυτή ήταν μόνο για τα media για να γίνει ντόρος και να πούμε ότι κάτι κάναμε. Στην πραγματικότητα δεν κάναμε κάτι. Δεν είναι μια απόφαση γραμμένη για να την ψηφίσουμε. Πρέπει να γίνει πρώτα καταστατική συνέλευση και δεν μπορεί να γίνει όταν υπάρχουν τέτοιες εκκρεμότητες. Στο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ συζητάμε και παίρνουμε αποφάσεις που δεν μπορούν να εφαρμοστούν και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Οι αποφάσεις έχουν χίλια δυο νομικά προβλήματα μέσα που στην πορεία μας βγαίνουν μπροστά μας και καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Πάντα θα υπάρχουν ομάδες που θα έχουν αντίρρηση και δεν θα περνάμε από καταστατική συζήτηση. Αυτή τη στιγμή για το ότι δεν ψηφίστηκε η πρόταση για την αναδιανομή οφείλεται ότι οι δύο μεγάλοι δεν συμφώνησαν».