Bαριά ήττα του Παναιτωλικού στην Ξάνθη – 3-0

Για 4η συνεχόμενη σεζόν, η Ξάνθη πετυχαίνει τρία γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό στα Πηγάδια!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, όταν μετά από λάθος των φιλοξενούμενων στο χώρο του κέντρου, ο Πιτσέλι πήρε τη μπάλα, την έδωσε στον Βασιλακάκη κι αυτός έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Γιουνές, ο οποίος με όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι Ακρίτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 8′ ο Κυριακίδης χρειάστηκε να… εκτιναχθεί για να «σώσει» την ομάδα του από δεύτερο γκολ στου σουτ του Γουάλας από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 15′ οι παίκτες του Παναιτωλικού συνεργάστηκαν ωραία, βγήκαν στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Μάρκος Πάουλο, αυτός έκανε το δεξί σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς.Η Ξάνθη εξακολουθούσε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, οι Αγρινιώτες είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν μπορούσαν να «φτιάξουν» φάσεις και στο 21′, σε μια φάση καρμπόν με το γκολ, ο Βασιλακάκης βρήκε ωραία τον Γιουνές, ο Τυνήσιος έκανε το τακουνάκι, αλλά ο Κυριακίδης πρόλαβε να μπλοκάρει. Στο 34ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όταν ο Ρόσα έστρωσε στον Μάρκος Πάουλο, αυτός έκανε το σουτ, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και πρόλαβαν να διώξουν οι αμυντικοί του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ρόσα έβγαλε στον Παπάζογλου, αυτός στον Μάκο με παράλληλη μπαλιά, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα. Κι αφού έχασε διπλή ευκαιρία σε ένα λεπτό ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη έκανε στο 38ο λεπτό το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουνές. Τραβηγμένη η υπόδειξη του Αρετόπουλου στο μαρκάρισμα του Παπάζογλου στον Τυνήσιο. Στο 45′ η Ξάνθη βγήκε στην αντεπίθεση, ο Γιουνές έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη.

Με την έναρξη του δευτέρου ο Χάβος έριξε στο γήπεδο τον Κλέσιο αντί του Ρόσα και έφερε λίγο πιο πίσω τον Πάουλο σε μία προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Μάλιστα, ο Παναιτωλικός λίγος έλειψε στο 58΄να μειώσει με έναν τυχερό τρόπο.Μετά από σέντρα του Λόπες η μπάλα βρήκε στον Παπαγεωργίου και κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Ότι δεν έκαναν οι παίκτες του Χάβου το έκαναν στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι. Με αντεπίθεση για σεμινάριο για την Ξάνθη ο Πιτσέλι έδωσει στον Λουσέρο εκείνος με την μία στον Γιουνές. Ο Κυριακίδης απέκρουσε το πλασέ του Τυνήσιου επιθετικού, αλλά ο επερχόμενος Βασιλακάκης έστειλε την μπάλα στην άδεια εστία κάνοντας το 3-0.
Από εκεί και πέρα πέρα ο ρυθμός του αγώνα άρχισε σταδιακά να πέφτει αφού ουσιαστικά ο αγώνα είχε κριθεί και οι καλές στιγμές στο διάστημα που ακολούθησε ήταν ελάχιστες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας (63′ Καμαρά), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (83′ Μεχία), Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς, Πιτσέλι (71′ Τριάδης).
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Κούσας, Ρόσα (46′ Κλέσιο), Παπάζογλου, Μάκος (64′ Μπράβο), Μαρκόβιτς, Ρέι, Πάουλο, Τσοκάνης (64′ Ρότσα), Λόπες.