Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι εδώ όλα τα ίδια μένουν

Mετά από 17 χρόνια απέκτησε επαγγελματικά δικαιώματα το τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πλέον οι απόφοιτοί του εντάσσονται στις τάξεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με την ειδικότητα των Χημικών Μηχανικών επί των υλικών, μετά την απόφαση αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Μάλιστα όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Ηπειρώτικός Αγών ο πρόεδρος του τμήματος σημείωσε πως «η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής άνοιξε τον δρόμο για αυτή την εξέλιξη».

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών βέβαια Πολυτεχνική Σχολή υπάρχει εδώ και παρά πολλά χρόνια… Αντιδρά όμως στην μετονομασία του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Μηχανικών Περιβάλλοντας και κατ΄επέκταση στην απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους του.

Όλο και πιο πολύ τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου μοιάζουν εγκλωβισμένα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θυμίζουν δε αν λάβουμε υπόψη τι συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως αυτή στα Γιάννενα, την αντιστοιχία της Ελλάδας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια.